Etnicii polonezi din Bucovina sunt în doliu

Moartea tragică a președintelui Poloniei, Lech Kaczynski, a zguduit comunitatea etnicilor polonezi din Bucovina. O parte dintre membrii filialei locale a Uniunii Polonezilor din Ro-mânia au adus, ieri, un omagiu celor care au decedat sâmbătă, în urma prăbușirii avionului prezidențial.

 

După ce au participat la slujba religioasă, oficiată în limba polonă, la catedrala catolică „Ioan Nepomuk” din municipiul Suceava, etnicii polonezi s-au îndreptat spre „Dom Polski”, unde, în semn de doliu, au coborât în bernă steagul Poloniei.
La intrarea în sediului Uniunii Polonezilor din Suceava, ei au depus flori și au aprins lumânări. „Lumânările sunt un omagiu adus celor care au pierit într-o zi atât de semnificativă”, ne-a spus președintele de onoare al Uniunii Polonezilor din România, Stanislava Iachimoschi, reamintind că membrii delegației
poloneze care au decedat în accidentul aviatic mergeau să participe la comemorarea a 70 de ani de la masacrul a mii de ofițeri polonezi, executați din ordinul lui Stalin la Katin, în apropiere de Smolensk.
Reprezentantul polonezilor în Parlamentul României, deputatul sucevean Ghervazen Longher, ne-a declarat: „Toată comunitatea poloneză din România este îndoliată și șocată după cele întâmplate. Este o mare pierdere. Au murit atâția oameni, atâtea personalități. Ghervazen Longher ne-a spus că va participa la ceremonia de înmormântare a președintelui Poloniei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: