Casa de Asigurări se joacă, medicii de familie se revoltă, iar asiguratul pătimește

Medicii de familie protestează împotriva Contractului-Cadru pe 2010, care le afectează negativ bugetul, astfel că timp de două zile, deocamdată, nu mai eliberează rețete compensate și gratuite, bilete de trimitere și concedii medicale. Aceasta este decizia Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) și a Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), ca, începând cu 1 aprilie, să se lucreze în sistem strict privat, în afara contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate.

 

Potrivit unui comunicat al acestor structuri, motivele care au condus la luarea acestei decizii sunt publicarea Contractului-Cadru în altă formă decât cea convenită la consultări și publicarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-Cadru pentru anul 2010 fără a avea loc consultări cu organizațiile reprezentative ale medicilor de familie. „Aplicarea Normelor Metodologice în forma preconizată conduce la falimentul cabinetelor medicilor de familie și la imposibilitatea de a acorda asistență medicală pacienților”, precizează comunicatul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: