Hai pe net !

Omul și povestea

 

Am avut foarte puțin timp la îndemână pentru pregătirea evenimentului, din motive independente de mine. Am fost în concediu medical până pe data de 1 martie, așa că am avut la dispoziție doar 3 zile… Nu am vrut să fac nimic forțat, artificial, festivist. Am lipit afișe în oraș, am împărțit fluturași, am invitat publicul la bibliotecă prin intermediul televiziunii locale și mi-am spus că voi sărbători ziua cu utilizatorii interesați cu adevărat de internet. Aș fi putut să invit vreo două clase de copii, dar nu am vrut s-o fac doar ca să dea bine, mai ales că noi avem doar șase calculatoare (prin Programul „Biblionet”). Nu era prudent, nici corect din partea mea să invit copiii doar pentru a le da șansa să… viziteze spațiul. (De la eveniment nu a lipsit Lăcrămioara Cocuz, responsabil județean pentru Programul „Biblionet”.) În aceste condiții, 69 de utilizatori au navigat pe internet la Biblioteca Municipală ,,Tudor Flondor” din Rădăuți, joi, 4 martie. Unii dintre ei sunt micuții cititori ai bibliotecii, iar alții (în cea mai mare parte) sunt azilanții care locuiesc la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți, din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări din subordinea MAI. Pentru toți a fost o zi frumoasă. Mai ales că fiecare utilizator are o poveste. Firește, nu le voi putea spune pe toate. Este suficientă una pentru a dovedi cât de utilă este comunicarea prin internet sau magia calculatorului… Voi scrie o poveste cât de curând…
În România, campania denumită generic „Hai pe net!” este susținută de Fundația EOS în parteneriat cu Programul Biblionet și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Programul Microsoft Unlimited Potential și Proiectul Economia Bazată pe Cunoaștere, iar evenimentul cu același nume, din data de 4 martie 2010, s-a desfășurat în peste 100 de comunități din 20 de județe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: