Chichiță procedurală

 

„S-a găsit o chichiță procedurală”, a declarat luni secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, făcând referire la faptul că în ședința Birourilor Permanente reunite s-a votat pentru amânarea punerii pe ordinea de zi a celor două camere a înființării Comisiei de revizuire a Constituției.
Potrivit parlamentarului sucevean, această amânare a fost motivată de reprezentanții opoziției de necesitatea unor negocieri prin care să se stabilească care va fi rolul comisiei respective. „Nu poți interzice punerea pe ordinea de zi a unei inițiative parlamentare a unui grup parlamentar care a respectat procedurile”, a spus Onofrei.
El a arătat că reprezentanții PNL s-au pronunțat tranșant împotriva parlamentului unicameral, iar PSD, prin Adrian Năstase, a dus în derizoriu referendumul consultativ prin care populația s-a pronunțat pentru un parlament unicameral, apreciind că referendumul a fost doar „un sondaj de opinie”.
Onofrei consideră că poziția PNL și PSD în acest caz este „un afront adus voinței electoratului”. „Rezultatul referendumului este obligatoriu pentru clasa politică”, a conchis secretarul Senatului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: