Gol

S-a întâmplat ca în ultimii 15 ani să rămân doar un… cititor de sport, fiindcă preocupările/ drumurile/ timpul (etc.) m-au făcut să tot ocolesc stadionul cel mare din Suceava. Ceva din mine (și n-o mărturisesc decât pentru că știu că și ceva – mai mult sau mai puțin – dintre mulți cei care citiți aceste rânduri – chiar și doamne, fie că se vor fi aflat acolo sau vor fi așteptat soți și fii să se întoarcă de acolo) a rămas pe stadion și nu poate pleca de pe acel stadion. Despre Gheghe, cel recent dus dintre noi, îmi povestise tata (și de aceea îmi rămase un nume familiar, fără să-l fi văzut vreodată) care, mai întâi, m-a dus la tribuna a II-a (fiindcă numai de acolo, din apropierea galeriei, se vedea și se simțea fotbalul…), să văd echipa în care, tânăr, era în bocanci (purtând numărul 3 pare-mi-se) antrenorul de acum al echipei CSM.

 

L.D. Clement

Uite-așa, de atunci și în timp, s-a aprins și în mine o emoție alb-albastră, pe care, în frânturi, oricând o pot reconstitui. Ce-mi povestesc amintirile amestecate? De un Lorin în stare a trimite torpile în ațe de la mijlocul terenului, de un Dudu Georgescu care ne-a dat speranțe de-o vară c-ar putea îmbătrâni (ca student) la Suceava (…avea s-o cotească la Bacău), de o echipă care, până să promoveze în A, se temeau și Iașii, și Buzăul, și Bistrița, și Galații, de un Rainea fugărit după un meci cu cântec (și rămas, zice-se, pe-o ureche, cu semnele dinților unui
suporter de-al nostru), de o duminică amară (de Paști?) în care botoșănenii ne bătuseră acasă (0-1) după ce cu vreo 12 ore înainte România bătuse la București, cu același scor (gol – Boloni) campioana mondiale en titre, Italia… Aș fi suportat, și azi, vestea oricărei înfrângeri, chiar și la scor de maidan, știind că ei, fotbaliștii suceveni, sunt acolo, mai buni sau mai puțin buni… Dar la ce bune până și toate aceste mărunte amintiri (dintr-o istorie nu măruntă) când afli că CSM ar putea să dispară ca și cum nici n-ar fi fost?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: