Mai puțini proprietari își pârăsc șefii de asociații

În ultimul an, reclamațiile la adresa asociațiilor de proprietari s-au redus cu aproape o treime > În proporție de 99 la sută, președinții și administratorii sunt nemulțumiți că primăria dă dreptate proprietarilor, în timp ce aceștia din urmă spun invers

 

Primăria municipiului Suceava inițiază o campanie de informare a membrilor asociațiilor de proprietari asupra drepturilor și obligațiilor pe care le au. Viceprimarul Lucian Harșovschi spune că materiale informative sunt lipite pe fiecare scară de bloc, scopul acțiunii fiind diminuarea numărului de reclamații nejustificate cu care se vine la Serviciul „Asociații de proprietari” al executivului. Adjunctul șefului administrativului local relevă că, în urma unei campanii similare de anul trecut, numărul plângerilor făcute de proprietari de unități de locuit s-a diminuat cu 30%. Dl Harșovschi le recomandă acestora din urmă ca, mai întâi, să încerce să-și rezolve singuri problemele împreună cu șeful de scară, ulterior să apeleze la conducerea asociației și abia mai apoi să se prezinte cu „jalba în proțap” la primărie. De altfel, în urma medierii, 99 la sută din proprietari reclamă faptul că serviciul de specialitate al executivului dă dreptate președinților și administratorilor reclamați, în timp ce, la rându-le, șefii de asociații, în același procent, sunt nemulțumiți că primăria îi protejează pe cetățeni. “Șefii de la asociații arată că în proporție de 99 la sută dăm dreptate proprietarilor, în timp ce aceștia din urmă spun invers. Tot timpul, pe toți reclamanții care au venit direct la mine i-am trimis mai întâi la asociațiile de proprietari. După ce și-au epuizat acolo modalitățile de rezolvare a problemelor, abia mai apoi pot să apeleze la ser-viciul primăriei”, subliniază viceprimarul Lucian Harșovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: