Social-democrații și liberalii au respins a patra tentativă de vânzare a unor bunuri private din patrimoniul județean

Consilierii din opoziție au invocat inexistența comisiei de reevaluare a obiectivelor, a cărei constituire a fost cerută în ședința anterioară a plenului > „Credeam că după 6 noiembrie va merge, dar asta e!”, s-a resemnat șeful administrației județene

 

Proiectele de hotărâre privind vânzarea unor bunuri imobile proprietate privată a județului Suceava au căzut din nou la vot în ședința de ieri a Consiliului Județean. Este vorba despre înstrăinări de construcții și terenuri din Rădăuți, Adâncata, Gura Humorului, Fălticeni, Crucea și Udești, suma estimată a se încasa, în baza prețului total de pornire la licitație, fiind de aproape 2 milioane de lei.

Aceasta este a patra tentativă de „trecere” a inițiativelor executivului PD-L, până acum proiectele fiind „picate” – pe motiv de preț prea mic de vânzare – de către consilierii din opoziție, respectiv cei ai PSD și PNL. În urma eșecului înregistrat la ultimul vot pe această temă, adică în plenul anterioarei ședințe, s-a propus constituirea unei echipe formate din consilieri de la toate formațiunile politice, care să analizeze posibilitatea măririi prețului de pornire de la care construcțiile și terenurile sunt licitate. Cu toate că atunci președintele CJ, Gheorghe Flutur, s-a exprimat pentru constituirea comisiei în cauză, se pare că aceasta ori nu a fost înființată, ori nu a funcționat. Situație remarcată încă din startul dezbaterilor când, invocând inexistența comisiei, alesul social-democrat Ioan Corjuc a solicitat scoaterea proiectelor cu pricina de pe ordinea de zi.
În aceste circumstanțe, Gheorghe Flutur a reliefat că sunt îndeplinite condițiile legale de demarare a licitației publice pentru vânzarea imobilelor vizate, condițiile fiind specificate în caietele de sarcini. El a menționat că, dat fiind faptul că bugetul pe 2010 va fi unul destul de strâmtorat, este necesară identificarea de surse suplimentare de venituri care să permită funcționarea administrației. La rându-i, vicepreședintele Daniel Cadariu a exemplificat cu bunurile de la Vara Dornei, aprobate a fi vândute în ședința anterioară, dar care, în ciuda prețului inițial nemajorat, nu și-au găsit cumpărători nici la o a doua ședință de licitație. „Vânzarea bunurilor se impune cu atât mai mult în actuala conjunctură, când este necesară identificarea oricăror surse de venit, astfel încât să poată fi realizate cât mai multe investiții și obiective de interes public județean”, se arată, de asemenea, în expunerea de motive a executivului. La vot, amendamentul de excludere de la discuții a proiectelor de hotărâre nu a avut succes, însă, întrucât era nevoie de o majoritate de două treimi, proiectele au fost respinse cu 14 opțiuni „împotrivă” ale social-democraților și 4 „abțineri” ale liberalilor, odată cu abordarea separată, la ordinea de zi, a fiecăruia dintre ele. „Credeam că după 6 noiembrie va merge, dar asta e!”, s-a resemnat șeful administrației județene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: