Anul proiectelor europene

Astfel a apreciat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, anul care tocmai se încheie, arătând că, în 2009, în județul Suceava au fost începute sau executate proiecte în valoare de 300 de milioane de euro.

 

Gheorghe FLUTUR

„Dacă anul 2009 a fost anul proiectelor europene, anul 2010 va fi anul proiectelor de dezvoltare rurală”, a spus șeful deliberativului județean, menționând că în județ au fost constituite deja șase Grupuri de Acțiune Locală (GAL) ce vor promova proiecte de dezvoltare prin programul LEADER.
Potrivit acestuia, în 2009 au fost investiți 35 de milioane de euro în modernizarea a 23 de drumuri județene totalizând 230 de kilometri, iar alte zece milioane de euro au fost investiți în pietruirea și asfaltarea a 43 de drumuri locale, pe o distanță de 100 de kilometri. El a mai arătat că în ceea ce privește investițiile în alimentări cu apă și canalizare au fost începute în județ 73 de proiecte în valoare de 17 milioane de euro și că au fost de-puse de asemenea 40 de proiecte pentru construcția de săli de sport, 12 fiind în execuție, valoarea lor atingând 11 milioane de euro.
Totodată, în județul Suceava se află în execuție șase cămine culturale, investiții în valoare de 1,8 milioane de euro, 18 baze sportive cu o valoare de cinci milioane de euro, precum și opt parcuri cu o valoare de 1,2 milioane de euro.
Flutur a subliniat că în acest an au fost aprobate șase proiecte pentru împăduriri de terenuri cu bani de la Fondul de Mediu, în valoare de 1,2 milioane de euro.
Președintele CJ Suceava a mai spus că pentru proiectul privind managementul deșeurilor în valoare de 52 de milioane de euro urmează să fie organizată licitația de execuție, urmând să fie organizată licitația de proiectare și apoi de execuție și pentru proiectul județean de alimentări cu apă, în valoare de 120 de milioane de euro, ce va fi finanțat prin Programul Operațional Sectorial

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: