Pentru echilibrarea cheltuielilor bugetare

Municipiul Suceava a căpătat sume „simbolice”

Municipiul reședință de județ a primit sume simbolice din defalcările de la centru pentru echilibrarea bugetelor locale. Constatarea a fost făcută de șeful municipalității, Ion Lungu, la ultima ședință din acest an a deliberativului local, prilej cu care s-a operat și cea de pe urmă rectificare a bugetului municipal de venituri și cheltuieli pe 2009.

 

„Este vorba despre o ultimă rectificare de buget pe anul 2009. Aceasta are la bază, pe de o parte, fonduri venite de la Ministerul de Finanțe, precum și o repartizare între capitole bugetare. În primul caz este vorba despre sume simbolice de 6.435 de lei și 10.550 de lei pentru echilibrarea bugetelor locale”, a evidențiat edilul-șef.
Cele două sume provin din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru echilibrarea bugetelor locale, totalul de 16.965 lei luând calea rectificării în plus a poziției din buget referitoare la acțiunile cu caracter științific și social-cultural.
Conform expunerii de motive a executivului, în urma analizei execuției bugetare de la finele lui noiembrie, s-a constatat că există și plusuri de buget datorate neefectuării la timp a unor cheltuieli. Pe de altă parte, au fost evidențiate și minusuri bugetare, la originea acestora stând creșterea valorii unor cheltuieli, ca urmare a deprecierii leului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: