ISPA 2009 se încheie sub zodia întârzierilor

„Am convingerea că o să facem de așa manieră încât să încheiem execuția. Altfel, rămânem cu lucrările neterminate, dar și cu banii nefolosiți”, reliefează Ștefan Groza, directorul ACET

Responsabilii din cadrul Programului ISPA de reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă, canalizare și a stației de tratare-epurare municipale s-au întâlnit ieri la sediul firmei de utilități comunale sucevene ACET, operator unic județean pe serviciile amintite. Directorul general, Ștefan Groza, a declarat că analizate au fost prevederile contractuale
pe 2010, astfel încât lucrările din program să fie încheiate, conform graficului, la 31 decembrie anul viitor. Dl Groza a arătat că, în urma unei întruniri din capitală, s-au pus mari presiuni pe recuperarea întârzierilor, astfel încât să nu existe riscul retragerii banilor nefolosiți. „Am vrut să vedem cum abordăm metodele și prevederile contractuale pe 2010, astfel încât să putem finaliza programul. În urma unei întâlniri de la București, presiunea este foarte, foarte mare, pentru că, știm cu toții, la finele anului viitor trebuie să tragem linie. Am convingerea că o să facem de așa manieră încât să încheiem execuția. Altfel, rămânem cu lucrările neterminate, dar și cu banii nefolosiți”, a reliefat Ștefan Groza.

 

Primarul Ion Lungu a precizat că nici nu vrea să conceapă așa ceva, cerând ca, după vacanța de Sărbători, și pe măsură ce condițiile meteorologice vor permite, să se reintre în fronturile de lucru. Constructorii de pe ISPA vor mai lucra inclusiv până pe data de 22 decembrie, în intervalul rămas refăcându-se carosabilul afectat de săpături. De asemenea, va fi făcută ordine în centrul urbei, zonă în care va avea loc festivalul de datini și se va sărbători Revelionul în aer liber.
În cadrul programului cu finanțare europeană, întârzieri considerabile se înregistrează la intervențiile pe latura de extindere și de modernizare a rețelelor de apă, la care câștigător al licitației este firma TMUCB București. Mai bine se stă la investițiile pe componenta de canalizare a firmei austriece Pfeiffer, precum și la stația de tratare-epurare, la care lucrează spaniolii de la Ditras. Valoarea totală a investițiilor din cea dintâi etapă a Programului ISPA se ridică la 52,68 milioane euro, din care 33,442 milioane euro reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, 12,55 milioane euro – participare a Guvernului României și 6,68 milioane euro – împrumut al primăriei de la banca germană KFV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: