Peste 1000 de suceveni au fost vaccinați împotriva gripei noi

 

La nivelul județului Suceava, au fost administrate personalului medical din unitățile sanitare 1005 doze de vaccin gripal cu tulpină pandemică (AH1N1).
“Campania de imunizare continuă în unitățile sanitare și ne exprimăm convingerea că în zilele următoare numărul celor vaccinați va crește semnificativ, dat fiind că această cifră a fost atinsă în doar 4 zile de vaccinare efectivă (până a ajuns vaccinul în aceste unități, zile libere, informarea angajaților etc.). Personalul sanitar a conștientizat cel mai bine situația de criză și riscurile la care este expus în condițiile acestei pandemii”, au precizat reprezentanții DSP.
În schimb, la “polul opus” în ce privește numărul imunizărilor, se situează elevii liceelor, școlilor postliceale și studenții, care intră și ei în prima etapă de vaccinare împotriva gripei noi, alături de cadrele medicale și de cei care lucrează în armată și poliție. Au fost vaccinați până acum 16 elevi cu vârsta de peste 16 ani (din licee) și 30 de studenți și elevi ai școlilor postliceale.
“Pentru noi sunt alarmante aceste cifre privind vaccinarea elevilor și studenților, dat fiind numărul mare de școli și clase în care s-a suspendat activitatea de învățământ. 56 din cele 140 de persoane confirmate de Institutul Cantacuzino ca fiind infectate cu noua tulpină de virus gripal fac parte din această categorie. Ținând cont de rata ridicată de absenteism cauzată de afecțiunile respiratorii în unitățile de învățământ, considerăm că numărul real de cazuri de gripă nouă este semnificativ mai mare în rândul elevilor și studenților”, au mai spus cei de la DSP.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: