Suceava

Municipalitatea intenționează dotarea patinoarului cu patine noi

În ianuarie, primăria ar putea reînnoi stocul de patine de la Patinoarul artificial de pe strada Universității din municipiul Suceava. Anunțul a fost făcut de șeful administrației locale, Ion Lungu, care a declarat că o sumă cu această destinație va fi prinsă în proiectul de buget pe anul 2010.

 

Decizia survine tarifului mare de închiriere a patinelor, de 10 lei pe o singură pereche, practicat de o firmă particulară. Dl Lungu a precizat că până acum nu s-au putut achiziționa patine noi, cauza constituind-o diminuarea, prin lege, cu 15%, a capitolului de cheltuieli materiale al bugetului municipal.
„Din păcate, până acum nu am reușit să reînnoim numărul de patine pe care primăria le are la patinoar. Și aceasta deoarece capitolul cheltuieli materiale din bugetul pe anul 2009 a fost redus la 85% din cel de anul trecut. Vom achiziționa noi patine la începutul anului viitor”, spune edilul-șef, adăugând că tariful de închiriere va fi mai mic decât cel al societății în cauză. O pereche de patine dintre cele puse la dispoziție de primărie poate fi închiriată cu 5 lei, respectiv cu 3 lei de către beneficiarii de reduceri. Pe lângă aceasta, adulții achită, la intrare, o taxă de 7 lei, preșcolarii, elevii și studenții beneficiind de o reducere de 3 lei.
Primarul a mai declarat că anul viitor va identifica surse de finanțare pentru acoperirea pistei de patinaj și că nu va concesiona acest serviciu din subordinea executivului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: