Prin programul ministerial “Internet în școala ta”

54 de școli din județ vor avea acces la tehnica de ultimă oră

 

Peste 50 de școli din județ vor fi conectate la internet în perioada următoare, datorită programului “Internet în școala ta”, care își propune “conectarea la internet broadband a unităților școlare din Regiunea Nord-Est”. Beneficiare ale proiectului vor fi 54 de unități școlare, 19.422 de elevi, 1.386 de cadre didactice, alături de părinți, de comunitățile locale și de Inspectoratul Școlar Județean. Proiectul face parte din Programul operațional sectorial „Creșterea competitivității economice”.
Toți directorii de școli implicate s-au reunit ieri la Colegiul Tehnic “Petru Mușat”, pentru a afla date concrete, prilej cu care s-au stabilit și termenii de colaborare dintre expertul tehnic local pe Suceava, ing. Liviu Rusu, și factorii de decizie din comunitățile locale – primari, consilieri locali și directorii de școli – pe durata desfășurării proiectului. Totodată, s-au prezentat și listele cu școlile care vor beneficia de proiect.
“Acest program asigură egalitatea de șanse a copiilor, indiferent de locul unde învață în România. Utilizarea tehnicii informaționale va crește calitatea actului educațional și, pe lângă faptul că vom avea acces gratuit, pentru elevi și profesori, la resurse educaționale – asta înseamnă bibliografie, programe școlare, resurse de învățare, modele de teste și de pregătire –, va fi și acces video cu posibilitatea de a lectura și de a viziona cele mai bune lecții oferite de sistemul educațional din România”, au precizat reprezentanții IȘJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: