Mesaj anti-SIDA

România intenționează să formeze cea mai mare „fundă umană” din lume

Între cele 4500 de persoane care se vor afla la Iași, pe 11 decembrie, se anunță și prezența a 30 de tineri voluntari, beneficiari și părinți ai unor tineri cu HIV/SIDA din Suceava

 

Asociația Red Ribbon din Fălticeni desfășoară o campanie de informare cu privire la prevenirea transmiterii infecției cu HIV, campanie care continuă seria manifestărilor de marcare a Zilei Mondiale de Luptă anti-SIDA din toată țara.
O campanie stradală s-a desfășurat joi la Suceava, pe lângă parcul de la Policlinica din Areni, în cadrul căreia 10 voluntari și beneficiari de la organizația menționată au distribuit materiale informative, prezervative și fundițe roșii, simbol al solidarității cu persoanele afectate de HIV/SIDA; acțiunea a avut loc în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Suceava. Tot atunci și în același loc s-a expus și o fundă roșie încadrată de 100 de lumânări. Acțiunea continuă duminică în centrul orașului Fălticeni, în Piața Civică „Nada Florilor”, între orele 15 și 17, în jurul unei funde roșii din pânză înconjurată de 100 de candele de aceeași culoare.
Până pe 10 decembrie, campania va continua prin baruri, cluburi, discoteci, pe terenuri de sport, locuri frecventate de tineri, care vor primi broșuri cu drepturile și obligațiile persoanelor care trăiesc cu HIV, iar cei interesați vor primi și informații suplimentare de la persoanele implicate în campanie. Am fost informați că vor fi distribuite 5000 de broșuri și 5000 de prezervative.
Pe 11 decembrie, 30 de tineri voluntari și beneficiari precum și câțiva părinți ai unor tineri cu HIV/SIDA vor fi alături de Fundația „Alături de voi” din Iași, în fața Palatului Culturii, la campania „Deschideți inima! Sunt la fel ca tine”. Acolo se anunță a fi prezente 4500 de persoane reprezentând 88 de instituții și organizații din mai multe zone din țară, urmând a se realiza cea mai mare fundă umană din lume, care se preconizează a fi omologată de Cartea Recordurilor.
Asociația Red Ribbon face parte din Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), singura federație din România formată din organizații ale persoanelor afectate de HIV/SIDA, axată pe promovarea și apărarea drepturilor acestora. Red Ribbon cuprinde 126 persoane seropozitive, din care 98 cu vârste între 19 și 25 de ani, 16 de 12-18 ani și 12 adulți.
Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA este marcată în fiecare an la 1 decembrie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI