Județul nostru, lider după numărul de procesatori de carne și lapte autorizați să exporte în UE

 

În județul Suceava se află cel mai mare număr de procesatori de carne și lapte autorizați să-și exporte produsele în țările Uniunii Europene și în spațiul extracomunitar.
Potrivit șefului Direcției Sanitar-Veterinare și Siguranța Alimentelor Suceava, dr. Petrea Dulgheru, în județ există 6 procesatori de carne, din 16 autorizați, care îndeplinesc absolut toate condițiile pentru a-și exporta produsele: Facos, Killer, Carpatis, Avastar, Triami și Superstar. Petrea Dulgheru precizează că până la sfârșitul anului, toate cele 16 firme au șansa de a primi autorizație pentru a-și vinde produsele în afara granițelor.
Cât privește procesatorii de lapte, din 27 de firme care pro-duc și vând lapte, produse proaspete, brânzeturi, lapte praf, unt și înghețată, 16 au dreptul să exporte, și multe dintre acestea deja o fac, în țări ale Uniunii Europene. Este vorba despre Rarăul Câmpulung Moldovenesc, unitățile grupului Dorna Lactate, Institutul de cercetare și producție pentru păsări și animale mici Balotești, de la Șaru Dornei și Neagra Șarului, Betty Ice Suceava, Camylact Panaci, Prolact Vicovu de Sus, Chitriuc Impex Bălcăuți, Cozarux Suceava, Cavior Forăști, Niro Com Gura Humorului, Bălăceana Prod Ciprian Porumbescu, Aida Gălănești, Tudia Grămești.
Majoritatea unităților sunt realizate sau modernizate prin proiecte Sapard în valoare de sute de mii sau milioane de euro și au capacități de producție cuprinse între 600 de mii și 45.000 mii de litri pe an.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: