În legătură cu votarea din 22 noiembrie

Transportatorii suceveni, băgați în ședință de IPJ

Inițiată în data de 23 octombrie 2009, Campania ,,Votul ilegal înseamnă închisoare!” se desfășoară la nivelul județului Suceava prin derularea de către instituțiile aparținând MAI a unor activități diversificate de promovare a scopului și obiectivelor, vizând în principal cultivarea atitudinii juste a cetățenilor față de dreptul constituțional de care dispun și informarea populației cu privire la normele juridice în domeniu, precum și referitor la riscurile la care se expun prin încălcarea legislației electorale.

 

„Prin activitățile de informare desfășurate zilnic în mediul urban și rural, în zona marilor centre comerciale, piețe, gări, prin organizarea de consfătuiri și mese rotunde cu diverse categorii profesionale, s-a urmărit totodată conștientizarea populației referitor la consecințele încălcării Legii nr. 370/2004 pentru alegerea președintelui României modificată prin OUG nr. 95/02.09.2009, dar și responsabilizarea cetățenilor, în vederea sesizării oricăror nereguli sau abateri în vederea soluționării de către organele competente prin apelarea numărului de urgență 112 sau a adresei de e-mail ce va fi operațională în ziua alegerilor pe serverul Ministerului Administrației și Internelor” declară purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Gabriel Panțiru.
În continuarea acestor activități, ieri, 18 noiembrie 2009, polițiștii suceveni au organizat o ședință de instructaj cu reprezentanții societăților ce au ca obiect de activitate transportul persoanelor. Au participat reprezentanții Autorității Rutiere Române și 13 administratori și directori de societăți comerciale din județ deținătoare de licențe pentru transportul de persoane în comun.
Oamenii legii i-au informat pe toți participanții despre consecințele nerespectării legii electorale și despre activitățile ce vor fi întreprinse în vederea identificării mijloacelor de transport în comun suspectate de transport de persoane în scop de ,,turism electoral”, în special a celor care nu se află pe traseele stabilite conform licențelor de transport.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: