Reclamațiile la adresa societăților de asigurări, puține și neîntemeiate

Din 15 plângeri depuse de suceveni în 2009 la Protecția Consumatorilor Suceava, doar 5 s-au dovedit cu temei

 

Sucevenii nu par prea nemulțumiți de colaborarea cu societățile de asigurări în cazul când au nevoie de remedierea avariilor la autoturisme pe baza polițelor RCA, Casco etc. Sau, dacă sunt, preferă probabil să-și rezolve treburile prin mijloace proprii, fără a apela la instituțiile specializate în soluționarea unor diferendumuri ce apar între ei și asiguratori.
Cel puțin aceasta reiese din faptul că doar 15 suceveni au depus asemenea plângeri la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava, aceștia semnalând în principal neplata de către societățile de asigurări a daunelor, nerestituirea cotei din asigurări, despăgubiri acordate parțial.
S-a constatat, în urma verificărilor, că 7 dintre reclamațiile depuse nu erau întemeiate, persoanele asigurate confundând drepturile la despăgubiri oferite de asigurările Casco, de exemplu, cu cele prevăzute în polițele RCA. Alți reclamanți n-au citit, de asemenea, ce anume se angajează să despăgubească societatea în cazul unor avarii și au solicit măsuri reparatorii inexistente în asigurare.
În trei cazuri, consumatorii s-au plâns CJPC , dar nu au depus ulterior documentele necesare demarării verificărilor, astfel că problemele lor au rămas nesoluționate.
Doar 5 reclamații verificate de inspectorii CJPC au fost soluționate în favoarea consumatorilor. Una dintre ele a dovedit că, în urma unui accident, o firmă asigurătoare din Suceava a întocmit un deviz de lucrări în care nu au fost cuprinse toate reparațiile din nota de constatare. Firma a întocmit un nou deviz de lucrări, cu o diferență de bani din care rezultă că aceasta a urmărit să păcălească consumatorul, afectând interesele economice ale acestuia. Societatea de asigurări în cauză a fost amendată cu 3000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: