Pe Dealul Tătărași

Cartier cu credite din Programul „Prima casă”

 

Conducerea administrației sucevene anunță finalizarea investiției pentru introducerea rețelei de alimentare cu energie electrică în noul cartier de pe Dealul Mănăstirii, la ieșirea din municipiul Suceava pe DN 29, înspre județul Botoșani.
Șeful municipalității, Ion Lungu, a precizat ieri, într-o întâlnire cu presa, că este vorba despre un iluminat modern și economic, pe care și-l dorește extins pe raza întregului municipiu. „Sperăm că acest lucru se va întâmpla anul viitor, când vom moderniza întregul sistem de iluminat din municipiu, o parte cu fonduri europene, iar cealaltă parte în baza unui parteneriat public-privat”, subliniază dl Lungu. Primarul relevă că, în zonă, au fost ținute și licitațiile pentru aducțiunea apei potabile și realizarea rețelei de canalizare pentru apa pluvială și cea de apă menajeră, câștigătorii fiind Instcomp Suceava și SUCT Suceava, pentru suma de 490.000 de lei și, respectiv, de 900.000 de lei. Termenul de execuție a rețelelor este de un an, Ion Lungu arătând că, ulterior, vor fi amenajate drumurile, trotuarele și parcările. În cartierul Tinereții au primit în folosință parcele de câte 300 mp 270 de tineri în vârstă de până la 35 de ani, în luna decembrie CL urmând a aproba planul urbanistic zonal pentru repartizarea a tot atâtea suprafețe destinate construirii unui alt cartier pe Dealul Tătărași. Șeful municipalității crede că noile locuințe vor putea fi ridicate și în baza creditelor cu garanție guvernamentală din Programul „Prima casă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: