În pași de „Tango”

În pași de “Tango” își petrece Alice Năstase viața. Patimă, eleganță, onestitate, iubire, căutare sunt câteva noțiuni, principii și sentimente care o definesc ca profesionistă, dar și ca om, pe femeia care conduce „Tango”, una dintre revistele pentru femei cele mai de succes din România. Este o femeie ciudată (sau poate nu), puternică, încăpățânată în a trăi din plin și intens, dar exact, după reguli dictate de „morala” sufletului. La aproape 40 de ani, Alice se pregătește să facă al treilea copil, conceput cu ultima iubire din viața ei. Va naște în preajma Crăciunului și, probabil, o vreme, maternitatea o va ține departe de profesie.

 

Revista „Tango”, pe care Alice Năstase o scoate din 2005, este creația ei, lupta ei pentru supraviețuire și drumul ei spre succes. După ce, mamă singură cu doi copii, a fost dată afară de la o altă publicație la care fusese 4 ani redactor-șef, a reușit să răzbată, fără niciun trust în spinare. S-a bătut pentru „Tango” până când a văzut negru pe alb în acte că-i aparține deplin, cultivând prin revistă o femeie despre care declara singură, într-un alt interviu, că „seamănă cu mine, de fapt, e născută după chipul și asemănarea mea, cu bune și cu rele, cu sensibilități și îndrăzneli, cu temeri și cu ciudățenii, cu speranțe și cu gesturi nobile, cu rătăciri și cu mari adevăruri. E o femeie vie, fără fandoseli, care știe să râdă și să plângă, să țină cură de slăbire, să facă copii și să iubească, să pretindă și să ofere dragoste, să își caute propriul drum, să se rătăcească și să o ia de la capăt”.
Dar Alice Năstase este cunoscută femeilor din România datorită cărților pe care le-a publicat, scrise de ea singură sau în colaborare cu Aurora Liiceanu. Acum aproape trei ani apărea pe piață, în colaborarea pomenită, „Dincolo de bine, dincoace de rău – Despre iubire”. A urmat în 2008 „Noi suntem zeițe”, carte ce-i aparține exclusiv și, în același an, împreună cu aceeași Aurora Liiceanu, „Care pe care – femei și bărbați”. Alte două apariții și în 2009, „Țara fetelor” și „Cele mai frumoase iubiri”, ultima, o carte în care a cules cele mai frumoase povești de dragoste primite de la cititoarele care i-au împărtășit episoade din viața lor.
Am cunoscut-o pe Alice într-o vizită a ei la Suceava făcută împreună cu bărbatul care-i este astăzi alături și cu care face un copil, Paul Buciuta, artist fotograf. Ne-am plăcut. Mie de Alice, de ce a scris ea, apoi de Paul cel tihnit, de fotografiile lui, mi-au plăcut împreună, fără să știu atunci că într-adevăr chiar așa sunt. Și lor de mine, probabil pentru că vorbeam bucovinește.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: