Progresele României în procesul de reformă a instituțiilor europene

Prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, deputată PD-L de Suceava, ne informează că a intervenit marți în ședința plenului Camerei Deputaților consacrată dezbaterii privind poziția și rolul României în contextul proceselor de reformă a instituțiilor europene, prezentând astfel un punct de vedere al Grupului Parlamentar al PD-L din Camera Deputaților cu privire la progresele realizate de România în contextul procesului de reformare a instituțiilor europene.

 

Au fost prezentate principalele demersuri inițiate în procesul de modernizare a statului român. Aici se înscriu legile privind educația națională, sistemul de salarizare, sistemul de pensii, codurile civil și penal. De asemenea, deputata a expus progresele înregistrate de România la nivelul sistemului de învățământ universitar, printre care recunoașterea calificărilor universitare obținute în spațiul universitar din România și liberalizarea pieței forței de muncă în spațiul european. „Metamorfozarea Europei, prin procesul de globalizare, perspectiva intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona ne obligă la o atitudine reformatoare activă”, a mai susținut dna deputat Ardeleanu.
Schimbările climatice, supravegherea eficientă a piețelor financiare sunt probleme cu impact major asupra întregii vieți economice și sociale și asupra cărora România trebuie să adopte măsuri corecte și în spiritul politicilor și strategiilor europene, a precizat dna deputat. Ea a accentuat necesitatea adoptării unei atitudini profund active în vederea stabilirii strategiilor comune europene și întărirea relațiilor interparlamentare, prevedere susținută și de Tratatul de la Lisabona, prin care rolul parlamentelor naționale se estimează că va crește.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: