Măști chirurgicale și săpun antibacterian în școlile din municipiul Suceava

Pentru stocuri-tampon, de la bugetul local a fost alocată suma de 15.000 lei, în weekend unitățile școlare fiind dezinfectate

 

Municipalitatea suceveană a dat de la bugetul local 15.000 de lei în vederea constituirii unor stocuri tampon de mijloace de prevenire și combatere a gripei noi din unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza urbei reședință de județ. Primarul Ion Lungu a anunțat că au fost achiziționate 4000 de măști chirurgicale de protecție, respectiv câte 200 de fiecare unitate școlară. De asemenea, la finele săptămânii trecute, școlile din Suceava au fost dezinfectate, ele fiind dotate, de asemenea, cu săpun lichid antibacterian, gel dezinfectant și cloramină. Edilul-șef spune că, în scopul ținerii sub control a fenomenului, săptămânal, la sediul executivului, vor avea loc un întâlniri cu toți factorii responsabili.
”Am asigurat un stoc minim de materiale, astfel încât să putem limita înmulțirea cazurilor de gripă nouă. Săptămânal ne vom întâlni cu factorii de decizie de la instituțiile abilitate să intervină în asemenea situații de urgență, iar funcție de evoluția fenomenului, vom luat și alte măsuri”, explică dl Lungu, adăugând că Direcția de Sănătate Publică urmează a hotărî dacă balurile bobocilor vor suspendate, iar discotecile închise. În întreaga activitate de prevenție, un rol important îl au cei 12 medici și 52 de asistenți de medicină școlară preluați de executiv în urmă cu câteva luni, potrivit legii.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: