Crăciunul – în Bucovina

Cu sprijinul autorităților sucevene, proiectul turistic „Crăciun în Bucovina” se va derula și în acest an, pe perioada lunii decembrie. Anunțul a fost făcut miercuri de vicepreședintele CJ Suceava, Vasile Ilie, care a precizat că în prezent se lucrează la definitivarea programului manifestărilor.

 

Vicepreședintele CJ Suceava a ținut să sublinieze importanța acestor programe de promovare turistică a județului și a arătat că numărul turiștilor în județ a fost mai mare față de anul 2008 în condițiile în care în restul țării numărul de turiști a fost în scădere pe fondul crizei economice. El a exemplificat cu statistica din luna august 2009: numărul de înnoptări în județul Suceava a fost de 68.000 față de 64.000 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2008. „Spre deosebire de alte zone ale țării, numărul de turiști a crescut în județ”, a evidențiat Vasile Ilie.
El a mai menționat că, din cauza crizei financiare, manifestările „Crăciun în Bucovina” nu vor mai avea dimensiunea de anul trecut.
Programul „Crăciun în Bucovina”, de promovare turistică a județului Suceava, a fost lansat în iarna anului 2008 și s-a desfășurat pe toată perioada lunii decembrie, fiind organizate în centrul Sucevei diferite festivaluri și spectacole de muzică religioasă, colinde, obiceiuri de Anul Nou. Pe esplanada centrală a orașului au fost instalate o replică a pridvorului Mănăstirii Humorului, o clopotniță, o casă țărănească și o iesle cu scena nașterii lui Iisus. În aceeași zonă au fost reprezentate prin opt standuri zonele folclorice ale județului, iar alte standuri au fost alocate producătorilor de brânzeturi și preparate de carne din județ. Pe parcursul manifestărilor, în zona centrală a municipiului a circulat mocănița care a atras numeroase persoane, în special copii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: