Mircea Geoană, la Adâncata

„Nu poți să lași oameni care au muncit din greu să fie condamnați la lipsă de speranță și sărăcie !”

Președintele PSD, Mircea Geoană, a anunțat sâmbătă, în comuna Adâncata, acolo unde a fost primit de peste 300 de oameni, că proiectul lui de viitor este crearea unei singure Românii, în care să nu mai existe diferențe între oamenii care trăiesc în mediul urban și cel rural.

 

Liderul PSD a sosit în comuna suceveană cu oarecare întârziere față de programul stabilit, însă a avut parte de o primire triumfală, la Căminul Cultural din localitate, unde a venit însoțit de o serie de foști miniștri și personalități din conducerea județeană a PSD.
Mircea Geoană a spus, în cadrul unei întâlniri electorale, că jumătate din populația României care locuiește în mediul rural este nedreptățită și nu beneficiază de civilizație și respect. „Nu poți să lași oameni care au muncit din greu să fie condamnați la lipsă de speranță și sărăcie”, a spus președintele PSD. Geoană a declarat că 4 milioane de români trăiesc sub pragul sărăciei, cu 10 lei pe zi, și că aceștia trebuie ajutați să devină clasă mijlocie în România. El s-a pronunțat pentru sprijinirea satului românesc și pentru asigurarea de condiții decente pentru locuitorii din mediul rural, care trebuie să aibă acces la servicii medicale, la educație, dar și să-și găsească un loc de muncă, iar tinerii să nu mai fie nevoiți să-și caute să muncească în străinătate. Geoană consideră că vârstnicii trebuie să beneficieze de un venit social minim garantat, de care să se bucure și femeile ce au crescut copii acasă, dar nu au muncit, însă au contribuit pentru societate prin creșterea copiilor. El a arătat că pentru cei tineri, care au dificultăți în a-și găsit locuri de muncă la țară, este nevoie să fie dezvoltat satul românesc și să fie folosite în acest sens cele 13 miliarde de euro alocate de UE României.
Geoană a mai spus că, în același timp, este nevoie de mai multe burse pentru copiii de la țară, pentru că există o nedreptate între cei născuți la sat și cei de la oraș, arătând că acum copiii ce locuiesc la țară au șanse foarte mici să absolve o facultate și apreciind că situația era mai bună chiar pe vremea comuniștilor sau a monarhiei. El a menționat că doar două procente dintre tinerii care locuiesc în mediul rural ajung să urmeze o facultate.
La adunarea de la Adâncata, primarul comunei, Dorel Filip, i-a urat să ajungă președintele României pentru a deveni „îngerul nostru păzitor” și l-a pus să promită că, după ce va ieși președinte, va veni în vizită în zonă, „ca să vedem și noi că avem pe cineva care ține cu noi”.
La rândul său, președintele organizației județene a PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a spus că drumul spre Cotroceni începe din Cetatea de Scaun a Sucevei, de unde pleca în bătălii domnitorul Ștefan cel Mare și venea de fiecare dată biruitor.
Următorul popas al candidatului PSD pentru Palatul Cotroceni a fost o fermă de animale din Măriței, unde a anunțat că va milita în perioada următoare pentru continuarea Programului „Rabla”, însă adaptat pentru utilaje și mașini agricole. La ferma respectivă, Geoană a stat de vorbă cu proprietarul și cu angajați ai unității.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: