Vatra Dornei, destinația finală a unei zile pline în județul Suceava

Mircea Geoană are nevoie de oamenii de vârsta a treia

Președintele PSD a ajuns sâmbătă seara și la Vatra Dornei, unde s-a întâlnit cu pensionari care sunt la tratament în stațiune. El le-a promis acestora că, dacă va ajunge președinte al României, va înființa un consiliu consultativ al vârstei a treia pe lângă Președinție, pentru a avea legătura directă cu persoanele vârstnice.

 

Mircea Geoană a fost întâmpinat în Vatra Dornei, în fața bazei de tratament, de peste 1000 de pensionari care i-au cerut autografe și au făcut fotografii cu el. Președintele PSD le-a transmis pensionarilor că întotdeauna a fost alături de persoane de vârsta a treia și că au în el un prieten adevărat. Geoană a reamintit că, din 2006, când PSD a lansat programul „România socială”, a fost lansat proiectul legii prin care punctul de pensie reprezintă 45% din salariul mediu brut, legea fiind adoptată în 2007, și a subliniat că la acea vreme cel care „a ridicat vocea” și a încercat să opună tinerii pensionarilor, spunând că nu sunt bani la buget când România mergea bine, a fost actualul președinte.
„Dumnezeu e acolo sus și ne judecă de modul cum tratăm noi părinții și bunicii noștri”, a mai spus Mircea Geoană, care a menționat că până la sfârșitul acestui an va fi adoptată o lege a pensiilor „mai dreaptă”, prin care pensiile mici să fie mai mari și să beneficieze de un anumit sprijin și cei care au lucrat la CAP sau mamele care nu au muncit, dar au crescut copii.
El a apreciat că proiectul propus de PD-L prin care se schimbă mecanismul de calcul al pensiei, în care punctul de pensie va fi corelat cu inflația, este „o păcăleală” și a arătat că, în câțiva ani, România va adera la euro, iar în spațiul euro inflația este de 1-2 la sută. „Dorim să creștem pensiile de modul cum crește economia”, a mai spus liderul PSD.
El a ținut să le amintească celor prezenți că este imoral ca pensionarii să nu poată fi ajutați de stat să beneficieze de bilete de tratament și a spus că va acționa pentru ca aceștia să găsească bilete de tratament oricât de mare e criza. El a mai spus că va propune și un cod al vârstei a treia, în care să fie incluse toate drepturile pensionarilor și că, dacă va fi ales președinte, va înființa la Președinție un consiliu consultativ al vârstei a treia, „dincolo de guverne, parlament, dincolo de partide”, pentru a fi în legătură directă cu pensionarii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: