Peste 17.000 de suceveni primesc pensie socială minim garantată de 350 de lei

Circa 40.000 de vârstnici beneficiază de pensii pentru grupă superioară de muncă

Casa Județeană de Pensii Suceava a finalizat ultima tranșă de plată eșalonată a dosarelor de pensii cu grupă superioară de muncă. Anunțul a fost făcut de directorul coordonator al instituției, Mirela Adomnicăi, potrivit căreia, în această situație, se află circa 40.000 de persoane, într-o ultimă tranșă, respectiv cea de a patra, fiind operate 7.756 de dosare.

 

„Deciziile sunt comunicate, iar pensiile au fost deja ordonanțate la plată. Așteptăm cu interes să vedem dacă, în Legea bugetului asigurărilor speciale, care va fi proiectată pentru anul 2010, vor fi alocate fonduri în vederea achitării și a acelor sporuri la anii de grupă. Aceasta întrucât OG. nr. 100/2008 a acordat sporuri pentru acei ani de spor cuvenit pentru anii de grupă. Adevărată echitate se creează, pentru cei care au muncit în condiții deosebite, abia prin actul normativ care va trebui să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2010”, relevă Mirela Adomnicăi.
Șefa CJP Suceava evidențiază că, de asemenea, de la 1 octombrie, a fost majorată pensia socială minim garantată, de la 300 de lei la 350 de lei. Obiectul demersului l-au făcut 17.126 de dosare, majorarea însemnând un efort suplimentar financiar lunar de 850.000 de lei. Pe de altă parte, de la începutul lunii în curs, a sporit cu 2% valoarea punctului de pensie, adică cu 14,4 lei. Astfel, punctul de pensie a ajuns la 732,8 lei, beneficiarii indexării fiind 174.932 de pensionari suceveni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: