Pentru exproprierile de pe traseul centurii ocolitoare

Statul nu a plătit despăgubirile

> Deși despre acordarea compensațiilor financiare se tot vorbește de două luni încoace, sătenii nu s-au ales cu niciun ban în cont > Prin hotărâre de guvern sunt prevăzute despăgubiri de 12,1 milioane lei, sumă acordată ca acoperire pentru exproprierea a 79 de clădiri și a 14,36 hectare de teren

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Suceava se izbesc de împotrivirea unor proprietari care nu permit constructorilor să intre pe terenurilor expropriate prin hotărâre de guvern. Este vorba despre 5 parcele din Moara, ai căror deținători nu vor să lase cale liberă utilajelor decât în momentul în care își vor primi sumele cuvenite cu titlul de despăgubiri.

 

Deși despre acordarea compensațiilor financiare se tot vorbește de două luni încoace, sătenii nu au primit niciun ban în cont. Oficialii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) dau asigurări că sumele în cauză vor veni, până atunci urmând a fi plătiți măcar proprietarii care stau în calea execuției. Pe de altă parte, cel de-al doilea șantier, de la Pătrăuți, nu poate fi deschis din cauza a 10 deținători de terenuri care nu au lămurită situația privind eliberarea titlurilor de proprietate. Persoanele în cauză nu s-au prezentat la întâlnirea de la Primărie și din teren cu specialiștii de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, cele 10 suprafețe fiind tot atâtea pete negre pe întinderea noului front de lucru. „Din păcate, în zona Pătrăuți lucrurile se mișcă destul de greu, existând câteva documentații care trebuie emise de primărie pentru eliberarea titlurilor de proprietate. Acum se lucrează doar în zona Moara, în care se solicită plățile pentru exproprieri și am cerut insistent să se procedeze la acestea”, declară președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.
Pentru expropriați, prin hotărâre de guvern s-au prevăzut 12,1 milioane lei, suma fiind acordată ca acoperire pentru preluarea a 79 de clădiri și a 14,36 hectare de teren de pe traseul rutei. Varianta de ocolire a Sucevei are o lungime de 13,2 km și va prelua traficul de pe DE 85 pe traseul Moara Mihoveni Pătrăuți Siret, precum și cel de pe DN 576, dinspre Vatra Dornei înspre frontiera cu Ucraina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: