Primarul de la Vulturești „își arată mușchii” doar pe simpatii politice

Astfel susține o familie din Valea Glodului, căreia i s-a refuzat eliberarea și semnarea de către primarul Cătălin Ciubotariu a unui document necesar urgent la Direcția de Protecție a Copilului > Timp de aproape două săptămâni, primăria Vulturești nu a avut nici primar, nici viceprimar, nici secretar, toți fiind plecați în concediu

 

Timp de aproximativ două săptămâni, în primăria comunei Vulturești a fost atât de pustiu că se putea da cu var! Primarul Cătălin Ciubotariu, viceprimarul Mihai Iftime și secretarul Marian Crăciun au lăsat autoritatea locală de izbeliște și au plecat în concediu. Cu un amendament pentru ultimul care, bietul, nu și-a programat singur ruptura de oase pentru care a fost pus în ghips. A rămas pe loc doar un consilier al primarului, care însă ne-a declarat dezinvolt că… „nu a rămas nimeni cu drept de semnătură în primărie”.
Iuliana Sumanariu, fostă educatoare, din satul Valea Glodului, comuna Vulturești, dorește să ia în plasament maternal un copil. Femeia a pornit la întocmirea dosarului cerut pentru asta de Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Suceava și care trebuia depus până la o dată limită. Doar că ceea ce pare normal în alte locuri, s-a dovedit imposibil la Vulturești.
Iuliana oferă bonitate pentru meseria de asistent maternal, primind recomandări bune din partea conducerii școlii la care a lucrat, din partea preotului din localitate și aviz favorabil de la Direcția de Protecție a Copilului, după ancheta socială efectuată la domiciliu. Ea riscă însă să nu poată lua un copil în plasament pentru că la primăria de care aparține nu e nimeni să-i semneze o anchetă socială sau să-i elibereze o adeverință de venit.
Tânăra l-a prins pe primarul Ciubotariu în primărie și a încercat să obțină semnătura executivului pe acte înainte ca acesta să plece în concediu, pe 6 august, dar, potrivit mărturiilor ce ne-au fost făcute cunoscute, s-a izbit de o situație cel puțin ciudată. Primarul i-ar refuzat eliberarea actelor spunându-i limpede cum că „așa vrea mușchii lui”.
În spatele „mușchilor” primarului de la Vulturești sunt, din spusele reclamantei, antipatii politice. „Soțul meu e PD-L-ist și primarul e PSD-ist, ne urăște pentru asta și ne încurcă treburile cu bună-știință. Au mai pățit-o zeci de cetățeni din comună care simpatizează cu alt partid decât al lui. I-a tratat, ca și în cazul meu, ca pe niște sclavi. Face ce vrea, el considerând primăria un SRL al familiei sale, iar pe cetățenii comunei niște slugi. Pe 5 august, primarul era încă în primărie și putea să mă ajute să-mi termin dosarul pentru DGASPC, dar nu a vrut. Ba mai mult, a interzis și celorlalți salariați ai primăriei să-mi elibereze documentele necesare sau să le semneze până când nu trec 30 de zile de la solicitarea mea, el spunând că pleacă în concediu”, declară Iuliana Sumanariu într-o scrisoare adresată redacției.

Pot să vină peste Vulturești inundațiile sau extratereștrii…
Tot executivul este în concediu !

Am înțelege atitudinea primarului de la Vulturești dacă femeia în cauză ar fi vrut de la primărie o recomandare pentru un concurs striptease sau dacă ar fi cerut bani publici să-și cumpere blană de samur, dar să pună bețe în roate din rațiuni de culoare politică unui om care vrea să ia în grijă copii aflați în dificultate este peste puterile noastre de înțelegere. Ne-am fi lămurit mai repede în problemă dacă primarul în concediu ar fi răspuns la telefon în cele 4 zile cât am insistat cu apelurile către domnia sa.
Surse ne-au declarat însă că omul n-a răspuns în acest interval nici șefilor săi de partid, care l-au căutat să-l întrebe ce are cu femeia de nu i-a acordat sprijinul. Puteau să vină inundațiile, meteoriții, extratereștrii peste Vulturești, că primarul Ciubotariu se odihnea legal.
Partea proastă a fost că, pe lângă el, se odihnea și vicele, iar secretarul primăriei era în ghips, la fel de inabordabil.
Iuliana Sumanariu începuse să facă, impacientată, cărări pe la instituțiile județene, doar-doar reprezentanții Primăriei Vulturești se vor „muia” și-și va rezolva urgența. Nu a reușit însă, pentru că nici Prefectura nu a avut cu cine vorbi la Vulturești.
După mai multe zile de apeluri telefonice, am reușit să-l prindem și noi pe reprezentantul autorității locale a comunei Vulturești.
Întors luni din concediu, primarul Ciubotariu a negat că ar fi blocat cu intenție treburile Iulianei Sumanariu și, cuprins brusc de responsabilitate față de problemă, a declarat: ”Mâine dimineață mă voi duce la primărie și o să văd ce fac. Da, dna Sumanariu a depus o cerere, dar plecam în concediu. Aveam 30 de zile să-i răspundem. Nici vorbă de interpretări politice în treaba asta; nu ținem cont de simpatii când e vorba problemele oamenilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: