Pseudoprotest

Câțiva „oameni ai legii” își cer drepturile

Doar 40 de polițiști au ieșit în stradă ca să apere drepturile a 1249 de angajați, câți are Inspectoratul Județean de Poliție

O mână de polițiști și polițiști de frontieră, adică vreo 40, a reluat, ieri, între orele 10 și 12 protestele, în incinta sediului Palatului Administrativ din Suceava și a Inspectoratului Județean de Poliție.

 

La fel ca și luni, când au protestat doar în fața Palatului Administrativ, ei nu s-au manifestat zgomotos; au etalat doar câteva bannere, pe care erau inscripționate mesaje precum: „Guvernanți coborâți în stradă la dialog”, „Aveți curaj, perimetrul este încă sigur”, „Apelați 112?” sau „Cetățeni, în Poliție sunt tot 8.000 de posturi neocupate. Cine profită de această nouă economie?”.
După ce au petrecut circa 30 de minute în fața Palatului Administrativ, protestatarii s-au deplasat către sediul Inspectoratului Județean de Poliție unde s-au poziționat, cu bannere cu tot, de-o parte și de alta a intrării principale. Aici, au stat circa o oră, timp în care mai mulți colegi de-ai lor au trecut pe lângă ei, însă au refuzat să li se alăture. Altfel spus, doar 40 de polițiști au ieșit în stradă ca să apere drepturile a 1249 de angajați, câți are Inspectoratul Județean de Poliție, fără să-i mai luăm în calcul și pe polițiștii de frontieră.
Principala revendicare a polițiștilor și polițiștilor de frontieră vizează revitalizarea sistemului de siguranță publică, parte a sistemului de securitate națională care, în opinia sindicaliștilor, a fost profund deteriorat printr-o continuă și iresponsabilă subfinanțare. Ei cer și reducerea deficitului de 8.000 de polițiști din sistemul de siguranță publică, adică 12% din volumul Ministerului Administrației și Internelor, dar și plata orelor suplimentare efectuate din cauza lipsei de personal din sistem.
Cel mai probabil, polițiștii vor continua protestele până când nemulțumirile le vor fi soluționate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: