În curând, o nouă ediție a Festivalului Păstrăvului de la Ciocănești

Se pregătesc 3 recorduri gastronomice

…Așa că nu-i exclus să apară și însuși Flămânzilă! > Participanții la festival sunt „amenințați” că vor avea de-a face cu „cel mai mare borș de păstrăv”, cu „cea mai mare mămăligă”, „cea mai mare cobză de păstrăv”

 

Ciocănești

Pentru săptămâna viitoare se anunță o nouă ediție, a VII-a, a Festivalului Național al Păstrăvului de la Ciocănești. Potrivit informațiilor furnizate de primarul Gheorghe Tomoiagă, manifestările sunt programate pentru perioada 14 – 16 august, iar cu ocazia lor participanții vor avea posibilitatea să asiste la prepararea celui mai mare borș de păstrăv și a celei mai mari mămăligi (iar apoi să le guste, firește!). Pentru prepararea borșului și a mămăligii se contează pe participarea a până la 1000 de persoane. Iar ca să rămânem în zona recordurilor posibile, la festival se anticipează și prepararea celei mai mari cobze de păstrăv. Din program nu vor lipsi concursul de pescuit păstrăv (vineri și sâmbătă, pe râul Bistrița) și concursul gastronomic, în cadrul căruia concurenții care se vor încumeta să-și etaleze talentele culinare vor avea ca probe specifice gătirea doar de mâncăruri pe bază de păstrăv. Pe cale de consecință, este aproape clar că musafirii comunei (evident, se contează pe un mare aflux de turiști!) vor avea posibilitatea să se ghiftuiască doar cu preparate din pește. La așa ofertă, nu-i exclus să apară și Flămânzilă cel din poveste pe la Ciocănești.
Sâmbătă, 15 august, programul cuprinde un moment special: punerea în scenă a descălecatului lui Bogdan în Moldova, care va fi urmat de un spectacol de muzică populară. În aceeași zi, pe Bistrița vor apărea, din nou, plutașii, iar turiștii vor avea posibilitatea de a face plimbări cu plutele. Festivalul se va deschide, însă, cu o manifestare aflată în afara zonei divertismentului; vineri este programat la Ciocănești un colocviu la care se va discuta despre creșterea păstrăvului, despre gastronomie tradițională și despre păstrarea tradițiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: