La Burdujeni

Parc pe un bazin de adunare a apei din ploi

Primăria Suceava și firma germană Pfeifer, care lucrează la modernizarea rețelelor de canalizare din municipiu, vor amenaja un parc deasupra bazinului subteran de retenție a apelor pluviale din cartierul Burdujeni-sat, construit în cadrul Programului ISPA.

 

Parcul, aflat în apropierea sediului micro-primăriei din Burdujeni, pe strada Iacob Zadic, se va întinde pe o suprafață de 800 mp și va include, printre altele, un spațiu verde, două parcări și un loc de joacă pentru copii. Până acum a fost marcat traseul aleilor, în curs fiind aducerea pământului vegetal provenit de la decopertarea terenurilor peste care va trece noua centură ocolitoare a urbei.
„Dorim să iasă un parc frumos, cu toate dotările necesare pentru cetățenii din preajmă”, declară viceprimarul Viorel Seredenciuc.
Lucrările la bazinul de retenție, cu capacitatea de 1,2 milioane litri, au durat circa un an, interval în care s-au tunat 1000 mc de beton. „Până acum nu a existat o amenajare specifică în cartierul Burdujeni-sat, toate apele pluviale fiind dirijate pe partea carosabilă, undeva în partea de jos a Burdujeniului”, precizează Viorel Seredenciuc.
Compania Ludwig Pfeifer Germania, modernizează, pentru un contract de 20,96 milioane euro, rețele de canalizare ale municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: