Dosarul „Lotul racolatorilor de droguri” scârțâie?

Un singur polițist sub acoperire, Radu Popescul(!), dă cu subsemnatul în cazul unei rețele care se întinde din Brazilia până în Irlanda > Convorbirile telefonice înregistrate pot fi atribuite oricăror persoane cu nume sau porecle identice?

După ce, în cursul zilei de luni, Curtea de Apel Suceava menținea, în recurs, decizia Tribunalului Suceava de arestare preventivă de 29 de zile pentru 8 inculpați din dosarul racolatorilor de cărăuși de droguri – Constantin Călin Căliman, Manuel Adrian Mihai, Ingrid Tecuceanu, Cristina Daniela Golea, Adrian Bilius, Dimitrie Grosu și Cezar Ștefan Bilius (capul rețelei, în varianta DIICOT), punându-l în libertate pe Andrei Daniel Bâgea, din lipsă de probe, iar marți a lui Raul Gabriel Hândrescu, și el după gratii în momentul de față, ieri, aceeași instanță a avut pe rol un nou dosar.

 

Tot în recurs, dar ceva mai special, care s-a amânat pentru astăzi.
Mai special, atât timp cât procedura se judecă în contumacie, adică în lipsa inculpatului/inculpatei, o anume Adriana Iureniuc, zisă Godzila, de 20 de ani, din Suceava. Aceasta a fost arestată, fără să fie prezentă (situație perfect legală, de altfel) pe 4 august, în ceea ce se numește „Lotul racolatorilor”, în baza unei cereri a DIICOT Suceava și, cel mai probabil, a unor probe în acest sens.
Interesant este, însă, faptul, trecând peste presupusele erori de procedură inițiate de procurori până acum (care s-au prezentat pieptoși în instanță cu un dosar doldora de minuscule transcripturi și acelea parțiale ale unor înregistrări telefonice, mai puțin mijloace materiale de probă solide, care să certifice fără putință de tăgadă identitatea celor ascultați), că tânăra suspectă, deci învinuită, a fost arestată în lipsă, pe 4 august, la ora 11,45, în prezența unui apărător din oficiu (și acela neplătit, pentru că oficiile avocațiale nu s-au plătit din luna mai), iar citația de prezentare la instanță li s-a comunicat părinților (căci fata lipsește de la domiciliu, aflându-se în străinătate), la ora 12,30. Situație… în fond cel puțin bizară, nemaiîntâlnită, atât timp cât este vorba de un dosar penal greu, excepțional prin definiție, cu lipsire de libertate.
„Godzila”, ca și ceilalți, deocamdată, presupuși infractori din dosarul „Lotul racolatorilor”, are de răspuns penal pentru aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, precum și organizare, conducere sau finanțare a unui asemenea grup. Ieri, judecătorii Curții de Apel au admis amânarea procesului pentru astăzi.
În sarcina „Godzilei” se reține că, după ce ar fi fost racolată de liderul grupării infracționale, Cezar Ștefan Bilius, pentru efectuarea unor transporturi de mare risc, în beneficiul unei rețele internaționale de traficanți de droguri (fără să se spună, pe șleau, cum e, de altfel, legal, dacă e vorba de rețeaua de la calorifer, cea posibilă grație calculatorului sau o rețea determinată, care desfășoară activități antisociale majore în dauna umanității), rezidenți în Turcia, ar fi devenit, la rându-i, organizatorul și furnizorul propriilor curieri. Pe care i-ar fi pus la dispoziția rețelelor internaționale de traficanți de droguri. Care rețele? Unele, altele…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: