Taximetriștii suceveni își fură clienții prin metoda „Cauciucul”

Viceprimarul Lucian Harșovschi demască felul în care cei care apelează la un taxi sunt jecmăniți

Mai multe reclamații au sosit la Primăria Suceava, reclamații care arată că localnici grăbiți au fost înșelați de prestatorii de servicii de transport în regim taxi. Ei s-au plâns că, parcurgând zilnic aceeași distanță, aparatele taximetrelor luate de ocazie le indică tot timpul „kilometraje” diferite.

 

Lucian Harsovschi

„S-au descoperit 13 taxiuri în municipiul Suceava care au alte anvelope decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare”, face cunoscut viceprimarul Lucian Harșovschi, menționând că fentarea călătorilor începe încă de la autoritatea județeană de metrologie. Adjunctul șefului administrativului municipal spune că taximetriștii „hârșiți” vin la verificarea metrologică cu anvelope de diametru mare, după care și le schimbă cu unele subdimensionate. Dl Harșovschi subliniază că, astfel, la 2 km parcurși, sunt taxați 200-300 de metri suplimentari. „Am făcut adrese la Biroul Județean de Metrologie Legală (BJML), pentru că este de competența lor să facă verificarea”, relevă viceprimarul. Lucian Harșovschi precizează că nu a găsit înțelegere la reprezentanții instituției spunând că nu este treaba lor să constate dacă anvelopele corespund sau nu celor stipulate în certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: