Tăcerea mieilor

În această vară, așa cum s-a întâmplat în fiecare din ultimii ani, cotidianul “Crai nou” a primit studenți în practică. Dacă anul trecut erau de la Științe politice, cei de acum au fost de la Comunicare. Interesați, printre altele, să cunoască îndeaproape și relațiile reale (nu cele de manual!) dintre structurile specializate de comunicare ale instituțiilor/ organizațiilor și presă. Le-am explicat că, cel mai adesea, acolo unde există, astfel de structuri sunt umbrite de Întâiul Comunicator. Care poate fi șeful unei structuri administrative sau politice (dacă nu se întâmplă să aibă umerii împovărați de ambele sarcini).

 

L.D. CLEMENT

Evident, mai ales acea persoană spune (spune, spune…), face (cât pentru toți împreună), drege (dacă este ceva de dres; însă persoana de la vârf este, se-nțelege, mai degrabă tentată a zice că-n piramida peste care stă toate merg de la excelent în sus și, eventual, de a reproșa că-n piramidele vecine nu-i a bine!). La fel de evident ar fi că în corpul piramidelor vizate (fie ele instituții, fie partide) sunt de la profesioniști cu ștaif, la pălmași vrednici de toată cinstea, care ar putea să opineze despre chestiuni în care sunt foarte serios implicate. Însă respectivele persoane și-au pierdut, în timp, calitatea de a vorbi despre (cel mult, o fac cu totul neoficial, strict confidențial, mai ales când le ajunge vreo suliță-n coaste ori cuțitul la os). Apropo și de subiectul “vedetelor” locale despre care vorbirăm în aceste zile, acești oameni (chiar dacă sunt și aleși prin votul nostru) au categoric “șansa” de a rămâne niște anonimi. Ei sunt mieii!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: