Povestea traficanților de droguri din Suceava continuă

Ghemul activități rețelelor de traficanți de droguri de mare risc din județul Suceava se descâlcește încet și sigur. Serviciul Teritorial DIICOT a mai dat ieri o lovitură acestor grupări, odată cu organizarea în forță, la primele ore ale dimineții, a zeci de percheziții la domiciliul persoanelor suspecte din Suceava.

 

Au fost executate cu această ocazie 18 mandate de aducere a tot atâtea persoane: 9 inculpați și 9 martori. După ore interminabile de audieri și declarații, coroborate cu probele ridicate de la domiciliile suspecților, toți inculpații au fost reținuți și urma să fie propuși noaptea trecută instanței pentru arestare preventivă cu acuzația de trafic de droguri de mare risc.
Surse judiciare au declarat că cei 9 inculpați fac parte din rețeaua de cărăuși de droguri suceveni care au umplut din luna mai și până acum închisorile din Brazilia, Grecia, Olanda, Norvegia, Uruguay, Irlanda.
Povestea racolatorilor și cărăușilor de heroină și cocaină a început „la vedere” la mijlocul lunii iunie, când 3 suceveni, Ovidiu Petriceac, Lucian Lupu și Adrian Marian Andrușcă, au fost prinși în flagrant în parcarea de la Iulius Mall, în timp ce încercau să vândă 2 kg de heroină contra 17.000 de euro. Reținuți, audiați și arestați, cei 3 au deschis practic și mai larg perspectivele procurorilor DIICOT, care aveau deja, din decembrie 2008, date despre funcțio-narea în afara țării a unei rețele de curieri de droguri de la Suceava. S-a constatat ulterior că gruparea acționa de prin 2007, drogurile mișcându-se din Turcia spre vestul Europei și America de Sud.
Pe 23 iunie, structurile locale de crimă organizată mai „priponeau” 5 suceveni, de data aceasta fiind vorba despre 5 racolatori de cără-uși, Bogdan Iovu, Mihai Marian Poroșnicu, George Ionuț Bleancă, Constantin Mitică Jardă și Lu-cian Decebal Ignătescu, aflați în prezent în arest.
Treaba lor în rețea fusese până atunci să caute „forță de muncă”, tineri cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani, în special din municipiul Suceava, care urma să devină curieri de droguri în diferite țări din Europa și America de Sud. Odată convinși, tinerilor li se garantau cheltuielile de deplasare în țările respective, unde rămâneau la dispoziția unor rețele de traficanți de droguri de mare risc.
Imediat a devenit publică și informația că alți 11 cărăuși internaționali de droguri din Suceava fuseseră arestați și își așteptau condamnările în diferite închisori din lume. Și că în toată afacerea coordonată de undeva din Turcia era vorba de zeci de kilograme de droguri pe care tinerii suceveni, majoritatea cu situații materiale precare acasă, le înghițeau și le cărau astfel dintr-o țară în alta.
Continuarea cercetărilor și documentările ulterioare au dus la organizarea acțiunii de ieri, ce este de fapt încă un episod al unei povești cu traficanți despre care greu se putea gândi vreun sucevean că s-ar putea petrece la el în oraș.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: