Suceava

Începe coșmarul conducătorilor auto și al călătorilor cu mijloacele de transport în comun

Săptămâna viitoare, primăria deschide șantierele de reabilitare a sistemului de termoficare din zona Pieței centrale și cartierului George Enescu, condiții în care vor fi impuse restricții de circulație

Săptămâna viitoare sunt programate să înceapă primele lucrări la rețeaua de termoficare a municipiului Suceava. Viceprimarul Viorel Se-redenciuc aduce la cunoștința locuitorilor urbei reședință de județ că prima zonă atacată este cea aferentă Pieței centrale, respectiv pe str. Petru Rareș și, în continuare, pe străzile Vasile Alecsandri, Armenească, Constantin Dobrogeanu Gherea, Dragoș Vodă, George Enescu și Cireșoaia – intersecție cu str. Mărășești. Lucrările se vor face pe carosabil, adjunctul șefului administrației locale anunțând restricții de circulație. Simultan, un alt șantier va fi deschis și pe bulevardul George Enescu și Calea Obcinilor, în perimetrul în cauză intervențiile urmând a avea loc pe sub trotuare și spațiile verzi, mai puțin cele de traversare a Căii Obcinilor. În prelungire, supusă lucrărilor este artera principală de circulație pe relația „Maraton” – intersecția cu strada Universității, traficul anunțându-se unul de coșmar pentru conducătorii auto, dar și pentru călătorii cu mijloacele de transport în comun.

 

Aglomeratie in trafic

„Rugăm populația să ne înțeleagă, pentru a putea moderniza rețeaua de termoficare, fiind neapărat nevoie să se execute aceste lucrări”, subliniază dl Seredenciuc.
Modernizarea sistemului de transport al energiei termice include magistralele nr. 1, 2 și 3. Acestea însumează 5,3 km de conductă, iar valoarea lucrărilor se ridică la mai mult de 5 milioane de euro. Afectate de lucrări ar urma să fie circa 30 de străzi de pe traseul Piața Centrală – Primărie, Piața Centrală –cartierul George Enescu – cartierul Obcini și complexul comercial „Bila” – cartierul Cuza Vodă – punctul termic nr. 6. Fondurile, inclusiv cele destinate punctelor termice, sunt asigurate din cele 10,3 milioane de lei din proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, precum și din cele 3,5 milioane lei din programul „Termoficare 2006-2009″.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: