Din cauza birocrației

Angajatorii le trântesc ușa în nas cetățenilor străini

Cetățenii ucraineni și moldoveni care au făcut studiile în România se simt discriminați de patronii suceveni

Parte din ucrainenii și moldovenii care și-au făcut studiile în România se simt discriminați de angajatorii suceveni, pe care îi acuză că le-ar “închide ușa sau telefonul în nas” de îndată ce află că au de-a face cu cetățeni străini. Altfel spus, vecinii ne atrag atenția că au parte de aceleași tratamente pe care italienii le-ar aplica românilor aflați în căutarea unui loc de muncă în Italia.
După 10 ani de studii în România, T. S., din Republica Moldova, a decis să se stabilească în țara noastră. Tânăra, în vârstă de 26 de ani, s-a căsătorit cu un cetățean român, dobândind statutul de rezident.

 

T.S. ne-a mărturisit că în ultimii doi ani a bătut la poarta mai multor angajatori, “inclusiv a unor companii multi-naționale cum ar fi McDonald’s sau Egger”, însă nu a reușit să-și găsească un loc de muncă. “Își schimbau atitudinea din momentul în care aflau că sunt cetățean străin. Îmi adresau întrebări care nu mai aveau nicio legătură cu interviul și, la urmă, îmi promiteau că mă vor suna. Deranjant este că multe dintre aceste firme au pe site-uri sloganuri pompose gen

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: