Opinii

Fabrica iubirii de țară

Dacă nu ar fi sunat amuzant o știre difuzată recent, nu m-ar fi determinat să mă opresc astăzi asupra iubirii de țară. Care iubire, dacă pot să mă exprim așa de alambicat, a început să-i frământe cu vârf și îndesat pe tinerii noștri, deși dumneavoastră nu cred să fi observat asta. Un post de televiziune anunța (parcă triumfător) interesul crescut pe care îl au proaspeții absolvenți de liceu față de studiile universitare la Academia Națională de Informații.

 

Adică domniile lor, junii, vor să devină SRI-ști, ca să explic mai pe înțelesul tuturor. Judecând după înghesuiala de la admitere (la academia cu pricina), ar trebui să vedem pe stradă numai tineri îmbrăcați în portul național, nicidecum gealați cu cercei în nas sau domnișoare îndoliate după Michael Jackson. Cred că n-am înțeles eu bine și meseria pe care ți-o alegi nu mai este demult o atitudine, nu mai face demult parte din felul omului de a fi. Chestiunea interesantă începe când ,,Bonzii” din jurul nostru își intră înainte de vreme în rol și se îmbolnăvesc de spionită, amintind de zilele de altădată când cuvintele ți se întorceau împotrivă, numai pentru că se găsea cine se te toarne și să-ți facă viața amară. Eh, dar ce să mai clevetim atâta, că doar noi nu ne pricepem la siguranța de stat și la alte probleme arzătoare. Bine că tinerii ăștia care iubesc patria sunt mulți și nu se înscriu la SRI numai pentru că îi bate gândul că acolo salariul este motivant și postul ocolit de negura crizei… Să sperăm că tinerii respinși nu vor da cu fuga în altă țară pentru a face orice numai ca să câștige cât mai mulți bani și pentru a arăta România cu degetul, fiind, chipurile, țara care nu le acordă nicio șansă. Mă tem de patriotismul românului așa cum mă tem de moartea la tinerețe…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: