Suceava

Piața Mică… odată, în viitor

Cu foarte mici excepții comercianții nu „mișcă” încă la construirea noilor chioșcuri > Viceprimarul Viorel Seredenciuc spune că primăria și-a făcut până acum treaba > Între timp, sucevenii fac „sport extrem” pe aleea pietonală plină de gropi, pietre și denivelări
În august se face anul de când a început reabilitarea Pieței Mici din cartierul George Enescu al Sucevei, dar nimeni din administrația locală nu se pregătește “să-i taie moțul”.

 

Cu atât mai puțin panglica de inaugurare într-o nouă formă, ce se anunță de prea multă vreme deja; mai curată, civilizată și cu toate autorizațiile în regulă. Realitatea din teren descurajează deocamdată cel mai optimist sucevean, care va face probabil „sport extrem” printre găurile și pietrele de pe aleea pietonală cel puțin până la anul, în luna decembrie!

„Oleacă” de rețea și 2 – 3 chioșcuri noi într-un an de zile

Decembrie 2010 este termenul pe care comercianții din lungul aleii știu că îl au pentru a termina, pe banii lor, construirea chioșcurilor, conform proiectului convenit cu Primăria Suceava. „Până la anul în decembrie avem timp să ne facem toți magazinele. Toate trebuie să fie la fel. Avem deja autorizație”, a explicat unul dintre agenții economici de la intrarea în piață, mândru de parcă urma să se înalțe un zgârie nori prin preajmă. Vorbe însă, pentru că fapte, nu prea.
Cu autorizație sau fără, treburile în Piața Mică se mișcă de parcă stau pe loc. Într-un an de zile, primăria a reușit doar să termine, pe bani europeni, rețeaua de apă și canalizare, să astupe șanțurile și să arunce niște prund deasupra lor, cât să nu calce lumea în gol. Se pare că în această fază a modernizării pieței, treaba administrației locale s-a cam terminat, fiind acum rândul comercianților.
În urma unui acord semnat împreună cu administrația publică, ei s-au angajat să-și facă din bani proprii proiectele și să înceapă construirea magazinelor după modelul convenit de comun acord.
„Abia după aceea intenționăm să pavăm aleea pietonală cu

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: