Printre primele din țară

Biblioteca „I. G. Sbiera” a fost aleasă în „Biblionet”

Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” este una din cele 12 biblioteci din țară selectate în cadrul primei părți a programului “Biblionet”, program care urmărește dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România.

 

Selecția pentru includerea în program a fost făcută între 31 de biblioteci județene și peste 700 biblioteci comunale, fiind alese 240 dintre acestea din urmă, iar faptul că biblioteca suceveană este printre primele alese confirmă, de fapt, recunoașterea dezvoltării de care se bucură.
Se estimează că, în această primă rundă a programului, aproape 5 milioane de români vor avea acces la servicii gratuite de internet în bibliotecile selectate. Încă din cursul lunii noiembrie a acestui an, acestea vor beneficia de donații constând în computere și software, dar și de cursuri de formare profesională pentru bibliotecari.
Programul Național „Biblionet – lumea în biblioteca mea” este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, Fundația EOS, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și bibliotecile publice românești. Bibliotecile se vor bucura de o dotare software de 15 milioane de dolari din partea Microsoft Corp., partener al programului Global Libraries la nivel mondial. Programul este finanțat pe o perioadă de 5 ani de Fundația Bill & Melinda Gates și are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: