PD-L Suceava are 8 parlamentari

Liberalul Gheorghe Coroamă a trecut la PD-L, iar primarul câmpulungenilor s-a declarat simpatizant a lui Gheorghe Flutur

> Primire veselă la sediul PD-L din Suceava
> Numărul venirilor în partid se anunță mare în perioada ce urmează

Deputatul PNL de Suceava, Gheorghe Coroamă, care este deputat pe Colegiul nr. 7 Rădăuți, a trecut la PD-L, ceremonia de primire în partid fiind organizată joi dimineață, la sediul din Suceava al democrat-liberalilor, de față fiind liderul Organizației Județene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, secretarul general al organizației, deputatul Ioan Balan, și președintele organizației municipale a partidului, primarul Ion Lungu.

 

Deputatul PNL de Suceava

Momentul s-a consumat în cadrul unei conferințe de presă la care a fost prezent și primarul PNL de Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Șerban, care a anunțat, la rândul său, că a devenit un „simpatizant al PD-L”. Președintele organizației, Gheorghe Flutur, i-a înmânat chiar deputatului Coroamă insigna PD-L și un exemplar din Statutul partidului, adăugând că încă nu au fost confecționate insigne pentru simpatizanți, dar că se gândește foarte serios să o facă. Flutur a ținut neapărat să pună în pieptul lui Coroamă noua insignă și a spus că este mulțumit că s-a „reîntregit familia” de centru-dreapta.
Deputatul Gheorghe Coroamă a fost foarte emoționat de importanța momentului și a declarat că a decis să se înscrie în PD-L, pentru a se alătura echipei lui Gheorghe Flutur, cu care a început să facă politică în urmă cu cinci ani. „Fac acest pas pentru că de unul singur nu poți să reprezinți cum trebuie comunități. Se poate doar într-o echipă puternică și bine organizată”, a explicat Gheorghe Coroamă. El a mai arătat că un alt motiv care a dus la plecarea sa este lupta internă din PNL, atât la Suceava cât și la București. „De prea mult timp îmi consumam energia în bătălii interioare în partid”, a mai spus deputatul Coroamă.

Șerban a trecut de partea puterii „de drag de Flutur”

La rândul său, primarul Câmpulungului Moldovenesc, Gabriel Constantin Șerban, a recunoscut că este un simpatizant al PD-L, singurul partid care l-a sprijinit în derularea proiectelor pentru municipiu. El a spus că, deși a câștigat din primul tur alegerile în municipiu, nu a beneficiat de niciun sprijin din partea foștilor miniștri liberali (care încă formau Guvernul la acea dată) pentru asigurarea căldurii în oraș, pentru diverse investiții sau pentru dezvoltarea turistică a acestei stațiuni. Mai mult chiar primarul de Câmpulung a ținut să amintească de un episod derulat în urmă cu mai bine de un an, când unul dintre miniștrii liberali, Cristian David, i-a spus chiar că nu poate fi ajutat, că și așa „sunt prea mulți primari liberali” care solicită sprijin. Constantin Gabriel Șerban a mai adăugat că PD-L „nu s-a plâns de numărul de primari” pe care îi are și că, în ciuda faptului că el reprezenta PNL în județul Suceava, a fost sprijinit atât pentru soluționarea problemei căldurii în oraș, cât și pentru modernizarea pârtiei de schi. „De aceea am decis să-mi exprim simpatia pentru PD-L”, a concluzionat primarul, care a ținut însă să precizeze că nu intenționează să părăsească Partidul Național Liberal.
La rândul său, președintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a menționat că cei doi care s-au alăturat echipei democrat-liberale, unul ca membru și celălalt ca simpatizant, au aceeași „grupă sangvină”, de centru-dreapta, și că a construit împreună cu ei PNL la nivelul județului Suceava, până când a părăsit partidul în 2007. „Este un pas înainte pentru coagularea forțelor de centru-dreapta”, a spus Flutur despre acest moment. Președintele organizației județene a PD-L a mai spus că acest partid a câștigat zece colegii în județul Suceava, obținând însă șapte posturi de parlamentari și că, prin venirea în partid a lui Coroamă, numărul parlamentarilor PD-L de Suceava a ajuns la opt, fiind o reparație morală la ceea ce s-a întâmplat odată cu repartizarea mandatelor la alegerile generale.

Ioan Balan „răsucește” cuțitul în rana deschisă de Coroamă

Secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Ba-lan, a declarat că mai mulți primari din județ sunt simpatizanți ai PD-L și că aceștia vor fi anunțați pe parcurs, lăsând să se înțeleagă faptul că în perioada următoare vor mai fi anunțați „simpatizanți” ai lui Gheorghe Flutur și administrației județene pe care o conduce. Trebuie amintit însă faptul că, în condițiile în care vreunul dintre primari dorește să părăsească partidul sub sigla căruia a fost ales, acesta pierde mandatul și se organizează alegeri anticipate. În cazul când respectivul primar simpatizant este dat afară din partid, din varii motive, el rămâne în funcție și poate sta foarte bine alături de noii săi colegi de partid.
Întrebat dacă prin absorbirea de aleși din alte partide nu procedează la fel ca PSD în guvernarea 2000-2004, când aduna pe bandă rulantă primari de la toate partidele, Gheorghe Flutur a răspuns că situațiile nu sunt comparabile, întrucât cei doi revin în echipa în care au performat cu ceva vreme în urmă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, e convins că cei doi au făcut pasul potrivit

Președintele Organizației Municipale Suceava a PD-L, Ion Lungu, care este și vice-președinte la nivel județean, a fost unul dintre cei care a aplaudat la scenă deschisă gesturile celor doi PNL-iști și a spus că „sunt onorat că ei au ales să vină la noi în echipă și sunt convins că cei mai câștigați vor fi locuitorii din Câmpulung și cei din colegiul 7”. Lungu s-a declarat optimist în legătură cu faptul că PD-L se „consolidează” astfel la nivelul județului Suceava ca partidul cu cea mai mare reprezentativitate. „Astfel vom putea să promovăm proiectele pe care le avem la nivelul localităților, în așa fel încât cei ce ne-au dat un mandat să fie mulțumiți la momentul bilanțului, în 2012”, a conchis Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: