La Vatra Dornei

Din nou, pompieri în luptă cu apa

> Un subsol a fost inundat pe o suprafață de 200 mp, provocând pagube de 6000 lei

La ora 10.30, lucrători ai Detașamentului Vatra Dornei erau, miercuri, în acțiune. Ploile abundente căzute cu câteva ore înainte inundaseră din nou un subsol, de data aceasta al unui bloc de locuințe de pe str. Dornelor.

 

Canalizarea municipiului, care nu mai face demult față cantităților mari de precipitații, colmatată deja în mare parte, a lăsat apa să intre în subsolul imobilului, inundându-l pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Apa a ajuns să măsoare cam jumătate de metru adâncime, astfel că numeroase bunuri depozitate acolo au fost deteriorate, valoarea pagubelor fiind estimată la circa 6000 de lei. Militarii, ajutându-se cu o autospecială, au „uscat” subsolul în mai puțin de două ore, conștienți fiind că la prima ploaie mai puternică vor fi din nou solicitați să scoată apa din subsoluri ale unor imobile din Vatra Dornei.
În ultimele două săptămâni, centrul municipiului a fost inundat de trei ori, principalul motiv fiind subdimensionarea rețelei de canalizare ce nu mai poate prelua apele pluviale. Mai mult, aluviunile cărate de pe versanți de ploile ultimelor săptămâni au înfundat porțiuni din rețea, degajarea tronsoanelor costând, după spusele primarului Ioan Moraru, aproximativ 150.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: