Capii rețelei de traficanți de la Bilca rămân în arest

Curtea de Apel Suceava le-a respins ieri recursul > Frații Puha, Țurcanu și Vicol sunt cercetați pentru constituire în grup infracțional organizat și contrabandă calificată > Rețeaua constituită în decembrie 2008 a traficat, în câteva luni, țigări din Ucraina în valoare de 500.000 de euro

Încercarea celor 5 traficanți de țigări arestați recent de a nu sta după gratii cele 29 de zile ale arestului preventiv a eșuat.

 

Judecătorii Curții de Apel Suceava au respins ieri recursul înaintat de frații Ștefan, Dan și Costică Puha, din Bilca, Aurel Țurcanu din Vicovu de Sus și Mihai Vicol din Rădăuți, care vor rămâne în stare de arest pe durata cercetărilor declanșate de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT. Ei sunt acuzați de a se fi constituit în grup infracțional organizat, de contrabandă calificată și complicitate la contrabandă calificată.
Cei 5 bărbați, capii unei rețele transnaționale (România –Ucraina) de traficanți de țigări au fost arestați luni, în urma unei acțiuni ce a mobilizat forțe din cadrul a 6-7 structuri locale și naționale cu atribuții în cercetarea și contracararea acțiunilor de crimă organizată.
Aproximativ 120 de polițiști și jandarmi au efectuat, duminica trecută, înainte de reținerea și ulterior arestarea traficanților, 17 percheziții în locații din Bilca, Vicovu de Sus, Voitinel, Volovăț, Fălticeni și Lecușeni. S-au găsit și ridicat cu această ocazie zeci de mii de pachete de țigări ucrainene, 150.000 de lei, 4000 de euro, peste 30 de telefoane mobile cu cartelele aferente, automobile, laptopuri, înscrisuri, toate fiind dovezi ale implicării celor 5 în marele trafic de țigări.
Lovitura dată rețelei – din care sunt date că ar face parte zeci de persoane din zonele amintite mai sus – a fost finalul a luni de supraveghere și documentare din partea polițiștilor, lucrătorilor BCCO și procurorilor DIICOT. S-a obținut astfel certitudinea că frații Puha, Țurcanu și Vicol au înființat, în decembrie 2008, au coordonat și participat, mai apoi, efectiv, la traficarea, în câteva luni, a cel puțin 266.000 de pachete de țigări. Cu complicitatea unor indivizi din Ucraina, țigările au fost introduse ilegal de cărăuși peste frontiera verde din zona localității Bilca, fiind depozitate în diferite locații și ulterior valorificate. Marfa astfel traficată valorează aproximativ 500.000 de euro.
Cercetările în cauză se extind, în afara celor 5 pioni principali ai rețelei, asupra altor 18 persoane aflate încă în libertate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: