IȘJ vrea ca învățământul particular să fie „o alternativă reală”

Toate unitățile de învățământ particulare din județ trebuie să prezinte IȘJ, până pe 5 iulie, o situație exactă cu stadiul acreditării și autorizării, baza materială, evidența elevilor, încadrarea cu personal, formele de perfecționare urmate de angajați și altele.
 

Inspectorul general adjunct al IȘJ, prof. Virginel Iordache, a declarat ieri că a solicitat această situație pentru că se dorește ca în anul școlar următor școlile particulare să fie corespunzătoare, conform legii. “Pornim de la premisa că fiecare elev absolvent al unei școli particulare are aceleași drepturi ca un absolvent al unei școli de stat, standardele trebuie să fie aceleași. Fiecare unitate școlară particulară a primit o notă cu problematica amplă ce trebuie rezolvată până pe 5 iulie. Conducerea IȘJ e decisă ca tot ce înseamnă legislație în învățământul particular să fie respectat”. Dl Iordache a ținut să precizeze: “Nu aș dori să se creadă că am vrea să băgăm cuiva bețe în roate”, intenția fiind ca învățământul particular “să fie o alternativă reală”, iar nivelul de cunoștințe al elevilor din aceste instituții de învățământ să fie “comparabil” cu al elevilor de la învățământul de stat. În județul Suceava funcționează 14 unități particulare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: