Consiliul Județean intenționează să preia calea ferată Vama-Moldovița și să reintroducă mocănița în circulație

Decizia survine intenției SNCFR de a suspenda cursele pe relația Vama-Moldovița, pe motiv de nerentabilitate
Consiliul Județean Suceava va iniția un proiect de hotărâre de preluare prin transfer, de la Societatea Națională de Căi Ferate (SNCFR) a tronsonului de cale ferată Vama-Moldovița.
 

Pe acesta, pe o distanță de 20 km, cu posibilitatea de prelungire, executivul județean intenționează să finanțeze introducerea a încă unei linii, care să facă posibilă deplasarea mocăniței. În Moldovița, localitate în care mocănița a mai circulat o bună perioadă de timp, mai există doar 2km de cale ferată îngustă, restul infrastructurii feroviare în cauză, cu ecartament mic, fiind distrus de inundații sau de localnici. „Astfel, vom putea introduce mocănița, care poate fi folosită și de populație, pentru transportul în comun, pe distanța Vama – Moldovița, rută cu rezonanță turistică deosebită”, precizează președintele administrației județene, Gheorghe Flutur. Potrivit lui, decizia survine intenției SNCFR de a suspenda cursele pe relația Vama-Moldovița, pe motiv de nerentabilitate. „În ultimul timp s-a discutat despre rentabilitatea sau lipsa de rentabi-litate a unor tronsoane de cale ferată. Se pare că această rută Vama-Moldovița este în discuție în ceea ce privește transportul pe calea ferată. Consiliul Județean nu poate rămâne indiferent și am inițiat demersuri de preluare a acestui tronson”, a explicat Gheorghe Flutur, adăugând că SNCFR și-a exprimat acordul de principiu în acest sens.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: