Lian Cubleșan

Lian Cubleșan este numele de artist al unui absolvent de conservator, multă vreme numai profesor de muzică, de loc din Prisaca Dornei. Multă vreme, raportat doar la tânăra sa viață, pe care a îmbogățit-o când cu ieșiri pe scenă, la Câmpulung, inițiator și animator al unei formații, când cu turnee, în țară și în străinătate. Primeam telefoane la cele mai neașteptate ore, debordând de entuziasm, ba pentru minutele de aplauze, ba pentru căldura sălii, ba pentru că a auzit fredonându-i-se pe stradă una dintre compoziții. Ori pentru cât de bucuroasă îi este mama când îl vede atât de bucuros. Uneori găseam pe birou, la Redacție, câte o pâine, mare, cu arome dulci de grâu, deoarece Lian Cubleșan se aruncase, după moda postrevoluționară, în afaceri, dacă afacere se poate chema micuța brutărie deschisă un an-doi în Vama.
 

Alteori, în răgazuri de tăceri, mi-l închipuiam compunând, făcând abstracție de fiara suferinței care lunecă tăcut în urma noastră, așteptând doar o clipă de slăbiciune ca să ne înhațe umbra. Aveam dreptate, mi-am spus, ca și cum ar fi fost vorba doar de mine, când zilele trecute m-a căutat ca să mi dăruiască noua sa piesă, ,,Vis risipit”, pe versuri de Marcel Mureșeanu (,,Eu compun numai pe versuri de Marcel Mureșeanu!”, mi-a mărturisit, aducând în lumină lama argintie a unei fidelități pe care o poartă cu sine, precum alții o armă, ca să se apere și să apere deopotrivă). Chitară solo, clape: Ioan Gyuri Pascu. Chiară bass: Marian Mihăilescu. Tobe: Cristian Iorga. Vocal: Lian Cubleșan. Nu a stat mult. ,,Nu am timp”, mi-a spus. Atâta cât este, cât avem, Lian Cubleșan nu-l irosește. Îl dăruiește.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: