Obsesia

Asistăm de câteva zile la un nou mod de a face justiție. „Justiție show” am putea spune, prezentat de autorități și coaliția „Free Gigi”, care, plină de istericale, și-a vrut eroul scos din arest. Nu l-am simpatizat niciodată pe patronul Stelei, o dată pentru că fac urticarie în fața unui agramat în jilț aurit, ce se crede „uns”, a doua pentru că, de când el învârte și dezvârte la echipă, culorile roș-albastre ale clubului au ajuns de râsul curcilor. Altfel, Becali nu contează. Nici măcar în politică, românii având destul de mult bun simț să nu-l placă prea tare la alegeri.
 

Daniela BEALE

Dincolo de paradoxul că individul care i-a furat mașina acum două luni e liber, iar Gigi, ca victimă, e în arest, pare firesc ca justiția să-și facă treaba , hoția fiind, în legislația românească, mai puțin „vinovată” decât sechestrarea de persoane. Dar și aici apare o nedumerire. Costel Iancu, membru marcant al partidului „portocaliu”, a procedat la fel cu un biet plebeu și e cât se poate de liber. Lăsăm pe alții să dezbată problema și, revenind la Becali și la circul mediatic provocat de aresta-rea lui, am senzația că cineva ne crede proști. De câte ori apare la rampă câte o „mișculație” de-a unui membru a familiei „regale”, ca prin minune, altceva, un caz senzațional, apare în atenția opiniei publice. Vrea fata cea mică în parlamentul european, apare pe firmament cazul „Ciorogârla” și zile în șir urlă presa. Se pomenește de afacerile necurate ale fratelui la Constanța, care mai și amenință cu moartea pe cel care a făcut asta, apoi de apartamentul de miliarde al fetei celei mari, brusc e arestat „machidonul” sub lumina reflectoarelor. Din partea mea, să stea în arest, dacă a încălcat legea, să stea și Costel Iancu, să stea și alții de o merită. Dar de ce nu scap eu de obsesia că, băgându-mi-se insistent acum în ochi freza creață a lui Gigi Becali, cineva vrea să nu mă mai gândesc la altele?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: