Activitatea industrială suceveană, cădere pe toată linia

În 2008, județul Suceava a contribuit la PIB cu 1,85%, exporturile ajungând la trei sferturi din valoarea anului anterior
 

Activitatea industrială suceveană a cunoscut o descreștere față de 2007, se arată în Raportul privind starea economico-socială a județului pe anul 2008, întocmit de Prefectura Suceava. Astfel, potrivit sursei citate, comparativ cu 2007, indicele producției industriale realizate anul trecut este de 94,6%(-5,4%). Valoarea mărfurilor livrate la export în primele 10 luni ale anului trecut a fost de 116,1 milioane euro, în scădere cu 25,1% față de perioada similară a lui 2007. Pe de altă parte, importul de mărfuri a înregistrat valoarea de 201,2 milioane euro. Astfel, în condițiile în care, în acest caz, s-a consemnat un spor de 1,6 procente, deficitul comercial, respectiv diferența dintre valoarea exporturilor și cea a importurilor, a ajuns la peste 85 de milioane de euro. Ponderea estimată a produsului intern brut realizat în județul Suceava, în total în PIB pe țară, este de 1,85%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: