„Nu corupției !”

Așa spun polițiștii suceveni, în ton cu cei de la nivel central
„Planul de Acțiune pentru Prevenirea Corupției în rândul personalului Poliției Române, în anul 2008” a fost transpus și la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava. Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu Compartimentul Poliției de Proximitate a demarat zilele acestea campania „NU CORUPȚIEI!”, o acțiune ce are ca scop informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la consecințele juridice ale săvârșirii actelor de corupție.
 

„Corupția constituie o a-menințare pentru democrație, pentru respectarea dreptului, echității sociale și a justiției, subminează economia de piață și pune în pericol stabi-litatea instituțiilor statale”, se spune într-un comunicat oficial al Biroului de presă al IPJ Suceava, de ieri. Aflăm, din același document, că flagelul corupției este generat, în principal, de abuzul de putere exercitat de unii funcționari, iar, în secundar, de anumiți membri ai societății civile, care, „pe fondul unor menta-lități învechite”, nu recunosc propria implicare și culpabilitate la menținerea acestui fenomen. Complexitatea și continua diversificare a formelor de manifestare a corupției im-pun elaborarea unor acțiuni adecvate, care să ofere instrumente eficiente pentru prevenire și control social. „Reducerea acestui fenomen presu-pune un efort conjugat din par-tea tuturor autorităților statului și al organismelor nonguvernamentale, bazat pe concursul nemijlocit al cetățenilor. Campania inițiată de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în cadrul căreia se vor distribui, în perioada următoare, pliante cu mesaje informativ-preventive, în care sunt prezentate aspecte cu privire la încadra-rea juridică a faptelor ce constituie infracțiuni de corupție și sancțiunile aplicabile, vine să întărească mesajul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Toleranță Zero față de orice faptă de corupție”, conchide documentul IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: