Drumurile gunoiului

Începând cu 1 ianuarie 2009, zilnic, 20 de mașini ale firmei Rosal vor transporta gunoiul “made in Suceava” la Fălticeni > Salariile angajaților care se vor “plimba” în “Orașul trandafirilor”, precum și costurile combustibilului, uzurii mașinilor vor fi acoperite de Primăria Suceava > După aceea, fălticenenii vor duce gunoiul la Suceava (Moara)
 

Directorul firmei de salubrizare Rosal, Adrian Niculescu, este de părere că de la 1 ianuarie sucevenii vor depozita gunoiul la Fălticeni, pentru că autoritățile locale și județene nu au timp să construiască noua groapă ecologică de gunoi, la standarde europene, din cauza birocrației. Anul viitor, “roata se va întoarce”, fălticenenii vor fi nevoiți să transporte gunoiul la Suceava, respectiv Moara (în cazul în care se va construi groapa de gunoi ecologică). “Anul viitor vom fi noi musafiri la ei, peste doi ani, vor fi ei musafiri la noi”, susține dl Niculescu. Pentru a diminua cantitatea de gunoi ce va trebui transportat la Fălticeni, conducerea Rosal a propus Primăriei Suceava construirea unei stații de sortare, unde funcționează actuala groapă de gunoi. “La 1 ianuarie, groapa de gunoi a Sucevei se va închide și se pune problema să ducem gunoiul undeva. Noi am solicitat să ne asociem cu Primăria Suceava, care să ne dea o parcelă de teren, unde să construim o hală pentru sortarea gunoiului. Acționarii firmei Rosal sunt de acord să facă această investiție. Problema este că nu putem construi această stație de sortare în municipiu”, declară Adrian Niculescu. Transportul gunoiului la Fălticeni înseamnă consum mai mare de combustibil, uzură la mașini, cheltuieli ce vor fi acoperite de Primăria Suceava. “Dacă nu vom putea face această stație de sortare, vom căra zilnic 20 de mașini încărcate cu gunoi la Fălti-ceni. Cheltuielile în plus vor fi suportate de Primăria Suceava. Ar mai fi o soluție. Fac referire la educarea populației în ceea ce privește sortarea gunoiului reciclabil. Vom aveam nevoie ca Primăria, Agenția de Mediu, Garda de Mediu să ne dea o mână de ajutor. Noi am amplasat ghenele de gunoi pe care scrie “hârtie”, “plastic” ș.a., iar persoanele fizice și cele juridice ar trebui să respecte aceste indicații”, explică directorul Rosal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: