Alți băieți deștepți

Capacitatea de invenție a românului este infinită. În materie de circulație a automobilelor, staționarea oriunde cu mașina „pusă pe avarie”, parcarea în stațiile de autobuz, intrarea pe sens interzis etc. etc. au devenit lucruri comune. Mai nou – și iau ca exemplu bulevardul sucevean George Enescu – un Mercedes model vechi, cu număr străin, depășește pe contrasens o coloană de câteva zeci bune de mașini care așteaptă la semafor și trece pe roșu.
 

Dumitru TEODORESCU

Și tot acolo șmecherași se înscriu pe banda primă înainte de intersecția cu strada Universității, fac dreapta pe „intermitent”, traversează rapid intrândul către Poștă și, folosind același drept dat de verdele intermitent, reintră cu viteză pe bulevard, lăsând proștii la semafor. Uimit, nu-ți poți stăpâni admirația pentru acești băieți deștepți, care aproape că nu pot fi sancționați pentru găselniță… Aproape. Pentru că în München, de exemplu, nici chiar de i-ar duce capul nu ar îndrăzni să uzeze de găselniță. Acolo Legea lucrează, acolo Legea este aplicată și nimănui nu-i trece prin minte s-o ia în-tr-un asemenea hal la mișto. La noi, atât de mulți iau legea la mișto, încât poate nu doar slăbiciunile (sau „interesele”) autorităților au condus la o asemenea stare de lucruri, ci, pur și simplu, necunoașterea regulilor de circulație. Oare șmecherașii ăștia or fi trecut printr-un examen de conducere auto?…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: